Ingezonden persbericht


+ Gelderland-Zuid
+ Korpsstaf

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

Datum Vrijdag 16 mei 2003

Van ( / afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Man rijdt politieauto aan

Vannacht vond een aanrijding plaats tussen een politiewagen en een personenauto. De politiewagen kwam uit de burgemeester Daleslaan en wilde de kruising met de Hatertseweg oversteken. Daar kwam vanuit de richting stadscentrum een auto met hoge snelheid aangereden die de politieauto raakte ter hoogte van het voorwiel. Beide auto's raakten totaal vernield. De bestuurder van de personenauto bleek teveel gedronken te hebben (375 ugl waar 220 is toegestaan) De man, een 22-jarige Nijmegenaar verklaarde direct te hard gereden te hebben. Een onderzoek naar de precieze oorzaak loopt nog. Beide agenten liepen licht letsel op.

Stalker aangehouden
Deze week heeft de politie een 42-jarige Nijmegenaar aangehouden wegens stalking. Hij viel al meer dan een half jaar een 22-jarige Nijmeegse lastig, met wie hij, als klant, in contact was gekomen via haar werk. Dit uitte zich in eerste instantie via bestellingen, gevolgd door telefoontjes en mailtjes, maar de toon werd langzaam wat opdringeriger en daardoor bedreigender. Haar werk en privé-sfeer werden daardoor behoorlijk aangetast. De vrouw deed daarom aangifte. De man is inmiddels voorgeleid en in bewaring gesteld.

Hennepkwekerij opgerold

Gisteren heeft de politie in de Domela Nieuwenhuisstraat een hennepkwekerij ontmanteld. Er waren diverse meldingen van overlast binnengekomen. De politie trof een complete hennepkwekerij aan met ongeveer 400 planten. Alle planten en de aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De Nuon zal nog aangifte doen in verband met het aftappen van de stroom. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Controle in Dukenburg

Donderdagmiddag zijn er op diverse locaties in de wijk Dukenburg in Nijmegen controles gehouden door het mountainbiketeam. In totaal werden de onderstaande bekeuringen uitgeschreven:
1. Uitgeschreven werden 38 bekeuringen voor het overtreden van de maximum snelheid.
2. Voor het niet dragen van een gordel werden negen automobilisten bekeurd.
3. Zes bekeuringen zijn uitgeschreven voor het rijden op een bromfiets zonder in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Vier bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van een helm op de bromfiets. Er werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet plaatsen van een oranje/geel plaatje op de bromfiets. Ook werd een bekeuring uitgeschreven voor het niet verzekeren van een bromfiets.
4. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven voor een te groot vermogen van een bromfiets.
5. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet in het kinderzitje zitten van een kind.
6. Drie bekeuringen voor het niet APK gekeurd zijn van een auto.
7. Ook werd er een bekeuring uitgeschreven voor het niet verlenen van voorrang.
8. Twee bekeuringen voor het rijden over het trottoir.
9. Er werd een bekeuring uitgeschreven voor het parkeren waar dat verboden is. En een bekeuring voor het laden/lossen waar dat verboden is. En twee bekeuringen voor het parkeren zonder een vergunning.
10. Een 'wildplasser' werd bekeurd.

11. Tenslotte werd er nog een bekeuring uitgeschreven voor het mobiel bellen tijdens het rijden. Tijdens de controle werd in de wijk Lankforst een vrouw staande gehouden die een kind van 3 jaar in haar auto vervoerde. Het kind zat niet in een kinderzitje. Bij controle bleek dat de vrouw alcoholhoudende drank had gebruikt. Bij ademanalyse blies de vrouw 740 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod voor 8 uur. Haar rijbewijs is ingevorderd.

District Tweestromenland

Wijchen - woninginbraak
Donderdagavond werd ingebroken in een woning aan de 57e straat Heilige Stoel. Toen de bewoner thuis kwam kwamen er net drie manen uit zijn tuin, die zeiden verkeerd geweest te zijn. Binnen bleek dat er ingebroken was. De achterdeur was geforceerd. Er verdwenen geld en cheques.

Groesbeek - hennepkwekerij ontmanteld

Aan de Burg Ottenhoffstraat werd gisteren een hennepkwekerij ontdekt. De politie had enige tijd geleden al stankoverlast geconstateerd. Gisteren bleek er in een pand een kwekerij te zitten met ongeveer 750 planten. Al deze planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek afgetapt te zijn. Hiervan heeft de Nuon apart aangifte gedaan. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

District De Waarden

Zaltbommel - autodiefstal
Van de Oude Stationsweg verdween donderdag een rode Opel Kadett, kenteken RG-09-LN. Een 19-jarige man uit Brakel deed aangifte.

Zaltbommel - telefoon gestolen

Een 25-jarige man uit Den Bosch deed aangifte. Terwijl hij donderdagmiddag in de Spiesmakerstraat stond te bellen, kwam een onbekende voorbij die hem zijn GSM en uit zijn hand rukte en er hardlopend vandoor ging.

Neder-Betuwe - snelheidscontroles

In Dodewaard en Kesteren zijn donderdag snelheidscontroles gehouden. In Dodewaard werd gecontroleerd aan de Bonegraafseweg. Van de 882 passanten reden er 60 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79 kilometer. (50 toegestaan) In Kesteren controleerde de politie op de Broekdijk. Hier passeerden 702 voertuigen, waarvan er 113 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid hier was 84 kilometer (50 toegestaan). De politie zal de controles in dit gebied de komende tijd voortzetten.

Aalst - Onderzoek dodelijk ongeval geeft duidelijkheid

Naar aanleiding van het verkeersongeval dat op 21 april plaatsvond op de Maasdijk in Aalst (gemeente Zaltbommel) waarbij een 29 jarige Rotterdammer om het leven kwam is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Tijdens het ongeval op 21 april reed een 21-jarige man uit Den Bosch met zijn auto door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Een inzittende, de 29-jarige Rotterdammer, kwam hierbij om het leven. Een andere inzittende, een 32-jarige man uit Den Bosch, kwam met de schrik vrij. De 21-jarige bestuurder, werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg waar hij nog steeds verblijft. Na het ongeval ontstonden geruchten en kwamen er vragen omtrent de doodsoorzaak waarop de politie het onderzoek intensiveerde. Voor het onderzoek waar 15 rechercheurs aan werkten, is met diverse betrokkenen en getuigen gesproken. Uit zowel dit onderzoek als sectie op het stoffelijk overschot van de man uit Rotterdam blijkt dat het slachtoffer ten gevolge van het verkeersongeval is overleden. (José Albers, Afdeling Communicatie, 06-53240175)

Hedel - woninginbraak

Aan de wethouder J. Feterisstraat werd vannacht ingebroken. Men forceerde een deur. De 56-jarige aangever mist geld en een pasje.

Tiel - Onderzoek naar massale vechtpartij afgerond

De politie Tiel heeft het onderzoek naar de massale vechtpartij die op 24 april op de Varkensmarkt plaatsvond, afgerond. Toen raakten twee groepen jongeren om onduidelijke redenen slaags. Uit onderzoek is gebleken dat aan de vechtpartij een woordenwisseling vooraf is gegaan. De politie heeft alle betrokken jongeren gehoord, alsmede 19 getuigen. Alle 12 betrokken jongeren hebben een proces-verbaal gekregen dat is doorgestuurd naar Justitie. De 17-jarige Tielse jongen die na de vechtpartij naar het ziekenhuis vervoerd werd, blijkt geen letsel aan het incident overgehouden te hebben.


---- --