De Unie


Rabobank: CAO-overleg voorzichtig in de richting?

16 mei 2003 - Afgelopen dinsdag 13 mei heeft de derde overlegronde plaats gehad ten behoeve van een nieuwe CAO.

Centraal in dit overleg stond de brief die De Unie, mede namens de andere vakorganisaties, begin mei naar de Rabobank heeft verzonden. In deze brief hebben de gezamenlijke vakorganisaties over een vijftal onderwerpen hun standpunten weergegeven en/of aanvullende voorstellen gedaan.

Een van de onderwerpen was de collectieve loonsverhoging van 2,5%. De opvatting van de De Unie is dat over de hoogte hiervan geen discussie mogelijk is. Die is immers al gevoerd bij de totstandkoming van het Centraal Akkoord, najaar 2002. De reactie van de bank is, dat men het Centraal Akkoord wil nakomen. Een harde toezegging is er echter nog niet.

Met betrekking tot het Sociaal Statuut, het Addendum en de Faciliteiten zou de bank willen overleggen over een eventuele begrenzing van de bemiddelingsperiode. Onze opvatting is dat er geen reden is te tornen aan de werkgelegenheidsgarantie (indien de medewerker voldoet aan zijn inspanningsverplichting) die in de huidige afspraken is opgenomen.

Een derde onderwerp is het pensioen en een bijdrage van de medewerker in de pensioenpremie.
De vakorganisaties zijn bereid te praten over een mogelijke eigen bijdrage indien de bank aan de medewerkers, de medezeggenschapsorganen en de vakorganisaties duidelijk kan maken dat het fonds (de bank) bij ongewijzigd beleid structureel voor onaanvaardbare kosten komt te staan. De bank heeft hierover cijfers laten zien, maar zal nog de nodige vragen moeten beantwoorden ten behoeve van die duidelijkheid! Wel is duidelijk geworden dat de bank een eventuele eigen bijdrage voor de huidige medewerkers de eerste jaren wil financieren uit de voor de Premiespaarregeling gereserveerde gelden. Dit betekent wel dat extra aanvulling door de bank noodzakelijk is; de pot is namelijk niet groot genoeg.
Dit voorstel wijkt overigens fors, en wel in positieve zin, af van de voorstellen die in het CAO-overleg bij andere banken worden gedaan.

Langdurig is gesproken over het onderwerp Beoordelen & Belonen. Op voorstel van de vakorganisaties zal een nieuw beoordelingssysteem niet worden ingevoerd voor 1 januari 2005. Er is meer tijd nodig om de ervaringen van de proefneming die nu loopt, in de regeling mee te nemen. Er wordt wel gekeken of, op basis van wat al bekend is, een aantal (principe-)afspraken kan worden gemaakt. Met betrekking tot een nieuw beloningssysteem en de benodigde overgangsmaatregelen heeft de bank in positieve zin afstand genomen van haar eerdere voorstellen. Echter wat ons betreft nog onvoldoende. De vakorganisaties hebben er nog eens op gewezen, dat niet in de laatste plaats alleen goede garanties de toch nog bij velen bestaande weerstand/scepsis kunnen wegnemen.

Tot slot het onderwerp overig. Dit betreft onderwerpen als CAO à la Carte, ouderenbeleid en verlof. De bank voelt niet voor extra verlof, maar verder is hier inhoudelijk nog niet over gesproken.

Op 27 mei 2003 praten partijen weer verder. De bank heeft verwachtingen gewekt!

Het helpt als uw nu nog ongeorganiseerde collega zich aanmeldt als lid. Uw stem via De Unie wordt dan nog krachtiger!

Wim ter Welle
Bestuurder De Unie

* Intropagina RABO Groep

vrijdag, 16 mei 2003