Amsterdam RAI

ECOTECH/ SUSTAIN 2003
16 mei 2003

Vakbeurzen ecotech en sustain succesvolle combinatie

De gecombineerde vakbeurzen ECOTECH en SUSTAIN, die van 13 tot en met 15 mei in Amsterdam RAI plaatsvonden, zijn succesvol afgesloten. Tijdens de afvalvakbeurs ECOTECH en duurzame energiebeurs SUSTAIN toonden ruim 240 bedrijven en organisaties de nieuwste technologieën en investeringsmogelijkheden voor deze groene markten. ECOTECH en SUSTAIN 2003 trokken ruim 6.500 bezoekers.

Marc Sterel, Product Manager van beursorganisator Amsterdam RAI is tevreden over het verloop van beide beurzen: Exposanten hebben aangegeven zeer content te zijn met vooral het hoge profiel van de bezoekers. Ruim veertig procent bestond uit directeuren en leidinggevenden. Ook viel het internationale karakter van de bezoekers op. Bezoekers uit bijna vijftig verschillende landen waren in Amsterdam RAI aanwezig. Ondermeer een Portugese en een Roemeense handelsdelegatie, bestaande uit burgemeesters en bestuurders, lieten zich op ECOTECH/SUSTAIN uitgebreid informeren. Overigens bleek de combinatie van ECOTECH met SUSTAIN, gezien de vele raakvlakken, een zeer gewaardeerd initiatief.

Parallelprogramma
Naast productinnovaties en demonstraties, werd tijdens ECOTECH 2003 veel aandacht besteed aan informatieoverdracht. Een uitgebreid parallelprogramma van lezingen, seminars en congressen gaf inzicht in tal van technische en beleidsmatige aspecten van de afvalproblematiek. Het parallelprogramma bestond uit ruim tien bijeenkomsten voor zowel nationale als internationale bezoekers.

FHG RecyclingAward
De Federatie Herwinning Grondstoffen (FHG), de overkoepelende organisatie in de recyclingbranche, heeft dit jaar tijdens ECOTECH voor de eerste maal de FHG RecyclingAward uitgereikt. Om de twee jaar bekroont de sector een persoon, bedrijf of instelling die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de technische innovatie of aan de goede reputatie van de recyclingbranche. De prestigieuze award werd toegekend aan prof. ir. Dalmijn van TU Delft en publicist mr. Nijkerk, auteurs van het internationale standaardwerk Handbook of Recycling Techniques. Dalmijn en Nijkerk ontvingen de FHG RecyclingAward uit handen van VROM-staatssecretaris Pieter van Geel.

SUSTAIN 2003
Tijdens de vierde editie van de internationale beurs SUSTAIN stonden productie en toepassingen van duurzame energie centraal, zoals bijvoorbeeld zonne- en windenergie, energie uit biomassa en energie uit afval (waste-to-energy). Het tweedaagse congresprogramma van SUSTAIN behandelde strategische en commerciële aspecten en tevens case studies op het gebied van duurzame energieopwekking, toepassingen en CO2-emissie reductie binnen de verschillende industrieën. SUSTAIN 2003 kende daarnaast ook een uitgebreid randprogramma met onder andere twee seminars over energiebesparing en duurzame toepassingen in woningen en utiliteitsgebouwen. Meer informatie over beide beurzen is te vinden op www.ecotech2003.com en www.sustain2003.com.

Amsterdam, 16 mei 2003
Noot voor de redactie (