De Unie


Zurich-Hooge Huys: Ledenraadpleging sociaal plan

16 mei 2003 - In aansluiting op de u eerder toegezonden ledenbrief met een samenvatting van het bereikte principe-akkoord en het tussenbericht van 9 mei jl., deel ik u hierbij mee dat partijen vandaag overeenstemming hebben bereikt over de tekst van het Convenant Transitieplan Zurich Hooge Huys, waarin partijen de gemaakte afspraken vastleggen.

Het heeft alles bijeen wat langer geduurd dan voorzien, omdat de tekstuele vastlegging van de afspraken heeft geleid tot een aantal inhoudelijke en juridische controle-rondes, waarbij elke redactionele wijziging, hoe klein ook, de juridische molens en beslissingsbevoegde organen van partijen moest passeren. De hoofdlijnenberichtgeving die wij zelf eind april voor onze leden hebben verzorgd is o.i. duidelijk en geeft datgene weer wat aan de onderhandelingstafel respectievelijk in de eerste uitlegronde over tafel is gekomen, de uiteindelijke juridisch verbindende tekst is datgene wat u nu in het Convenant en aanhangende stukken aantreft. Punten die u niet volledig uitgeschreven in de Convenant tekst terugvindt zijn niet verdwenen maar worden in de uitvoering betrokken.

De exacte uitwerking van een regeling voor u persoonlijk zult u soms snel kunnen herleiden, in andere gevallen is de uitwerking afhankelijk van nog te zetten stappen respectievelijk te voeren overleg. Dat is inherent aan dergelijke operaties, de daarbij ontstane onzekerheid kunnen wij helaas niet wegnemen. Vakorganisaties hebben echter vertrouwen in de gemaakte afspraken en hopen dat u bij het uitbrengen van uw stem ook in ogenschouw neemt dat wat wij nu overeengekomen zijn weliswaar niet 100% perfect is er moesten immers compromissen worden gesloten - maar naar onze opvatting het best haalbare resultaat is, dat vergaand tegemoetkomt aan de noden die de overname creëert.

Het Convenant met aanhangende stukken:
Sociaal Plan SNS Reaal Groep,
Pakket Mobiliteitsbevorderende Maatregelen SNS Reaal Groep Aanvullende Maatregelen en Ongemakkenuitkering van Zurich leggen wij daarom ter goedkeuring aan u voor door middel van een schriftelijke ledenraadpleging.

Uit praktische overwegingen zullen de stukken door uw werkgever onder de werknemers worden verspreid. Uiteraard hebben alleen leden van de vakorganisaties stemrecht.

U wordt verzocht bijgaand stemformulier vóór 21 mei 2003 15.00 uur te retourneren aan De Unie, waarvoor bij voorbaat dank. De uitslag maken we zo snel mogelijk bekend.

Met vriendelijke groet,

Dennis Kohen,
Bestuurder.

* Zurich HoogeHuys - Stemformulier (pdf file)
vrijdag, 16 mei 2003