Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Vluchtelingenalmanak geactualiseerd

Tiende editie Vluchtelingenalmanak

Utrecht, 16 mei 2003 - Bij het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW is de nieuwe Vluchtelingenalmanak verschenen. In De kleine almanak voor informatie en advies: vluchtelingen (en nieuwkomers) 2003/2004 staat praktische, bondige en volledig geactualiseerde informatie over regelingen en voorzieningen op sociaal en juridisch gebied, aangevuld met specifieke informatie voor asielzoekers, uitgeprocedeerden en vluchtelingen. De almanak bevat daarmee ook informatie voor andere nieuwkomers die nog niet zo lang in Nederland verblijven en meer willen weten van de Nederlandse samenleving.

De tiende volledig herziene druk van de Vluchtelingenalmanak bevat de stand van zaken met betrekking tot regelingen en voorzieningen op 1 april 2003. De belangrijkste wijzigingen hebben zich voorgedaan op het gebied van het arbeidsrecht, de studiefinanciering, naturalisatie, de opvang van ama's en in de uitvoering van de sociale zekerheid. De almanak is sterk uitgebreid en bevat een overzicht van de belangrijkste regels op het terrein van het asielrecht en het vreemdelingenrecht.

Onderwerpen
Gezinshereniging, wonen, werken, verblijfsvergunningen, onderwijs en studiefinanciering, bijstandsuitkering, discriminatie, rechtshulp, inburgering, paspoorten, huwelijk en samenwonen, sterven en erven, verzekeringen en gezondheidszorg. Al deze onderwerpen en vele andere komen aan bod in de nieuwe editie van de Vluchtelingenalmanak. Een adreslijst en een uitgebreid trefwoordenregister maken deze uitgave compleet. Ook deze editie is totstandgekomen in samenwerking met de Vereniging Vluchtelingenwerk Nederland.

Bestellen
De kleine almanak voor informatie en advies: vluchtelingen (en nieuwkomers) 2003/2004 (446 blz.) staat onder eindredactie van Marie-Claire Freijser en kost EUR 15,00. ISBN 90-5957-040-5 en E 118492. De publicatie is te bestellen bij NIZW Uitgeverij, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht, telefoon (030) 230 66 07, fax (030) 230 64 91, e-mail bestel@nizw.nl.