Ministerie van Defensie


---


---

foto: Zwitserse BDL luitenant-generaal Fehrlin in een Apache (Leo van Hijkoop)

Zwitserse bevelhebber op werkbezoek bij Koninklijke Luchtmacht

16-05-2003

De Bevelhebber van de Zwitserse Luchtmacht, luitenant-generaal H.R. Fehrlin, heeft van 13 tot en met 15 mei een bezoek aan gebracht aan Nederland. Luitenant-generaal Fehrlin heeft tijdens zijn bezoek de vliegbases Soesterberg, Woensdrecht en Gilze-Rijen bezocht. Het bezoek gold als tegenbezoek naar aanleiding van het bezoek dat de Nederlandse BDL, luitenant-generaal Dick Berlijn, vorig jaar aan Zwitserland bracht.

Luitenant-generaal Berlijn ontving zijn Zwitserse collega dinsdagochtend (13 mei) op vliegbasis Soesterberg. Aansluitend bezochten de Bevelhebbers het 298 Squadron (Chinook transporthelikopter) alwaar zij onder andere uitleg kregen op de Afdeling Gereedstelling & Onderhoud.

Op woensdag (14 mei) kreeg luitenant-generaal Fehrlin uitleg over het brandweeroefenterrein op vliegbasis Woensdrecht. Na een rondleiding en een bezoek aan de simulator op het 131 Squadron (Elementaire Vliegeropleiding), vertrok het gezelschap naar vliegbasis Gilze-Rijen. De Zwitserse Bevelhebber vloog hier s middags mee in een Apache gevechtshelikopter (foto: Leo Hijkoop).