Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 16-05-2003 Persberichten district Den Bosch

AANHOUDINGEN MET GESTOLEN AUTO, `s-Hertogenbosch/Werkendam

Donderdagmiddag zijn op een parkeerplaats langs de A27 onder Werkendam een man, 22 jaar uit Tilburg en 19-jarige vrouw uit Oisterwijk aangehouden. De twee werden daar door medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten aangetroffen met een op 14 mei in `s-Hertogenbosch gestolen Volkswagen Golf. Het tweetal is overgedragen aan de politie in `s-Hertogenbosch. Ze zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

BOETE VOOR WINKELDIEFSTAL, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is 55-jarige man betrapt toen hij bij een winkel aan de Vogelstraat in `s-Hertogenbosch voor ruim EUR 11,- spullen wegnam. De man kreeg een boete van EUR 115,-.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR POGING INBRAAK, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond zijn twee jongeren, 13 en 14 jaar uit `s-Hertogenbosch aangehouden. De twee werden op de van Reysstraat in `s-Hertogenbosch door buurtbewoners betrapt toen ze in een woning wilden inbreken. Ze gebruikten daarbij sleutels die ze hadden meegenomen toen ze deze eerder hadden aangetroffen op de voordeur van de woning. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

AUTO GESTOLEN, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond is vanaf de Hekellaan in `s-Hertogenbosch een grijze Volkswagen Golf TDI gestolen. De auto met een waarde van ruim 30.000 euro heeft als kenteken 42-JT-JR.

VERKEERSCONTROLE, Drunen

Donderdagavond zijn op verschillende plaatsen in Drunen verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal 45 bekeuringen uitgeschreven. Ze bleken 23 personen hun auto gordel niet te gebruiken. Verder werden 22 personen bekeurd omdat ze te hard reden.

ALCOHOLCONTROLE, `s-Hertogenbosch

Donderdagavond is op de Pettelaarseweg een alcoholcontrole gehouden waarbij 85 bestuurders werden gecontroleerd. Twee bestuurders werden bekeurd. Een 49-jarige man uit Rosmalen kreeg een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een 47-jarige man uit `s-Hertogenbosch kreeg een rijverbod van 4 uur. Ook op de Vlijmenseweg werd een alcoholcontrole gehouden. Hier werden 18 bestuurders gecontroleerd, waarvan er drie te veel gedronken bleken te hebben. Een 59-jarige man uit Genderen kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Terwijl een 61-jarige vrouw uit Heusden een rijverbod van 4 uur kreeg. Een 43-jarige man uit `s-Hertogenbosch kreeg een rijverbod van 3 uur.


---

Op de Parklaan in Drunen werd een 34-jarige man uit Drunen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 3 uur.

ZONDER RIJBEWIJS EN TE VEEL GEDRONKEN, Rosmalen

In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de Schoolstraat in Rosmalen een 37-jarige man uit Rosmalen met zijn auto gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de man te veel had gedronken. Verder bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard, waardoor hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man is voor de beide feiten proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg ook een rijverbod van 4 uur.

JONGEREN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 19-jarige jongen uit Etten Leur aangehouden. Hij liep met een groepje anderen over de Vughterstraat in `s-Hertogenbosch. Daar trok de jongen een prullenbak stuk. Hij kon door een surveillance van de politie worden aangehouden. Een tweede jongen, 24-jarr uit Spijkenisse bemoeide zich met de aanhouden en probeerde te voorkomen dat de jongen werd aangehouden. Daarbij beledigde hij de politiemensen. Ook hij werd aangehouden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN MET DRUGS, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmiddag zijn twee mannen, 31 en 38 jaar, uit `s-Hertogenbosch en Oss aangehouden. Bij een controle op het Herman Moerkerkplein in `s-Hertogenbosch bleek dat de twee in drugs aan het handelen waren. Toen ze de politie zagen probeerden ze te ontkomen. Het tweetal kon worden aangehouden. Ze bleken in het bezit van zijn van 19 bolletjes heroïne en cocaïne.