Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, donderdag 15 mei 2003 vl/sm

DERDE WOENSDAG IN MEI

De Voorzitter van de Tweede Kamer, de heer Frans Weisglas, neemt op woensdag 21 mei aanstaande om 13.30 uur het Financieel Jaarverslag van het Rijk en de departementale jaarverslagen in ontvangst uit handen van de minister van Financiën. Vervolgens zal de President van de Algemene Rekenkamer, mevrouw Stuiveling, de bijbehorende rapporten van de Algemene Rekenkamer aanbieden.

Het jaarverslag geeft een overzicht van de behaalde beleidsresultaten in het jaar 2002 ("Wat hebben we bereikt; wat is daarvoor gedaan en wat heeft het gekost?"). De jaarverslagen van de ministeries hebben derhalve betrekking op de begroting van het jaar 2002.

Aansluitend aan de aanbieding van de jaarverslagen heeft een symposium plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer. Het symposium: "Jaarverslag, lust of last?", zal om 14.00 uur geopend worden door Kamervoorzitter Frans Weisglas, waarna drie gastsprekers aan het woord zullen komen: de heer Opstelten, burgemeester van de gemeente Rotterdam; de heer Groenink, voorzitter Raad van Bestuur ABN Amro; de heer Leeuw, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht.

Hierna volgt een discussie onder leiding van de voorzitter van de commissie voor de Rijksuitgaven, mevrouw Bibi de Vries.

Na afloop van de discussie zal het symposium afgesloten worden in de Rooksalon van de Tweede Kamer.