Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 16-05-2003
Persberichten vrijdagmiddag 16 mei 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707 tot 16.30 uur

16.30 uur tot zat. 17/5 13.00 Bert Peters 06-53238059

Drugsdealer aangehouden

EMMEN
De politie van Emmen heeft op donderdag 24 april in een drugsonderzoek een 22-jarige inwoner van Emmen, als verdachte van het dealen van drugs, aangehouden. Een recherche team heeft de laatste tijd onderzoek verricht naar het dealen van drugs in Emmen. Dit onderzoek is een vervolg op het eerder ingestelde onderzoek naar drugshandel in het centrum van Emmen, rond het NS station en de Kolhoopstraat. Naast de 22-jarige Emmenaar zijn nog een 26-jarige man uit Emmen en een 32-jarige man uit Geesbrug aangehouden.

Verder zijn er in twee woningen in Emmen zoekingen gedaan, waarbij een kleine vierhonderd, vermoedelijk XTC-tabletten en ongeveer 70 gram cocaïne in beslag zijn genomen. Straatwaarde van de harddrugs wordt geschat op ongeveer 4.500,-.

Als gebruikers van harddrugs zijn door de politie een aantal jonge mensen gehoord die niet aan het klassieke beeld van junks voldeden. Het ging hier om jongeren met werk, die voldoende financiële middelen hadden om de drugs te kopen. Van een tiental van deze gebruikers zijn verklaringen opgenomen.

Alle aangehouden verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld .

Vermiste Angolese vrouw terecht

AALDEN De sinds 17 april uit het AZC in Aalden vermistte Angolese vrouw Maria Makaela Dos Santos is weer terecht. De vrouw meldde zich gisteren telefonisch vanaf het station in Arnhem. Via de stichting vluchtelingenzorg werd de vrouw naar het AZC in Aalden overgebracht. Nog niet duidelijk is geworden waarom de uitgeprocedeerde vrouw zich niet eerder bij de politie heeft gemeld.

Winkeldiefstallen

ROLDE Vanmorgen pleegde een 66-jarige vrouw uit Hippolytushoef een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Hoofdstraat. De vrouw had een zak aardappelen en appels in haar tas gedaan en enkele andere goederen in een winkelwagentje. Nadat ze de caissière mede had gedeeld even haar portemonnee uit de auto te willen halen legde ze de in haar tas gestopte goederen in de auto en kwam terug. Toen ze dit een tweede keer wilde herhalen met nog in de kar liggende goederen werd ze buiten de winkel gesnapt. In totaal werd er voor 25,86 weggenomen. De vrouw kreeg een snelrechtdagvaarding.

RODEN Vanmiddag werd een 20-jarige man uit Hooghalen betrapt bij een winkeldiefstal aan de Westerbaan. De man nam een paar sportschoenen weg ter waarde van 30,-. Tijdens zijn vlucht werd de man achtervolgd door twee werknemers van het bedrijf die hem op de Nieuweweg te pakken kregen. De man werd aangehouden en kreeg een snelrechtdagvaarding.