Gemeente Rotterdam

College bezoekt wijk pendrecht

(16-05-2003) Op vrijdagmorgen 16 mei ging het college van B en W weer de straat op tijdens een werkbezoek aan een Rotterdamse wijk. Ditmaal was het College in de wijk Pendrecht in de deelgemeente Charlois, in het kader van de collegeprioriteit 'Huisvesting'.

Na een korte inleiding lieten de burgemeester en wethouders zich rondleiden door de twee herstructureringsprojecten Herkingenbuurt en Plein 1953. De wandeltocht voerde onder andere langs de 'Vissenkommen', de met veel succes gerenoveerde woningen aan de Dirklandstraat, maar ook langs een rij leegstaande woon-werkwoningen aan de Slinge, die onverkoopbaar lijken te zijn.

In wijkcentrum de Middelburcht kregen bewoners de kans het College aan te spreken op de problemen in de buurt. Meer aandacht voor de veiligheid op straat en een snellere afronding van nieuwbouwprojecten stonden hoog op de agenda. Ook vroeg men zich af of er wel voldoende goedkope huurwoningen teruggebouwd zouden worden voor de huidige bewoners van de wijk.

Wethouder Van Sluis concludeerde dat de problemen serieus zijn, maar niet onoplosbaar. Er zal wel in geïnvesteerd moeten worden, zo onderkent het College. Tot slot moedigden de wethouders de bewoners aan meer eigen initiatief te tonen. Als een groep jongeren behoefte heeft aan een hangplek, waarom kunnen die dan niet, al dan niet tijdelijk, in één van de bestaande buurthuizen terecht?

Het college van B en W bezoekt iedere maand een Rotterdamse wijk om te praten over resultaten van de beleidsprioriteiten veiligheid, economie, onderwijs en jeugd, huisvesting en inburgering.