Politie Hollands Midden
Datum: 16 mei 2003

(


Bromfietscontrole Oegstgeest

De politie heeft vrijdag 16 mei een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Klinckenbergerplas en de Haarlemmertrekvaart in Oegsgeest. Er werden tussen 7.30 en 9.00 uur in totaal 33 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Tien mensen kregen een bekeuring, onder meer voor het niet hebben van een verzekering of verzekeringsplaatje en voor het niet hebben van een certificaat. Vijf brom-/snorfietsen bleken opgevoerd.


Verkeerscontrole Oegstgeest

Bij een controle op het dragen van de autogordel op de Abtspoelweg in Oegstgeest heeft de politie vrijdag 16 mei zeventien bekeuringen uitgeschreven. Tevens kregen twee automobilisten een bekeuring voor respectievelijk het niet hebben van een verzekering en vanwege een voertuig met een onjuiste losbreekreminrichting. Op de Oude Haven in Sassenheim kregen acht automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.


Verkeersongeval Hillegom

De politie heeft geassisteerd nadat vrijdagmiddag 16 mei op de Amperestraat in Hillegom een aanrijding was gebeurd. Een 35-jarige fietser uit Hillegom raakte daarbij gewond. De fietser ging omstreeks 14:15 uur vanaf een uitrit de Amperestraat op en stak zonder voorrang te geven over. De 22-jarige Leidse chauffeur van een vrachtwagen kon hem niet meer ontwijken. Bij het ongeval raakte de fietser gewond aan arm en hoofd. Met de ambulance is hij voor medische behandeling naar het LUMC gebracht.

Diefstal uit woningen Alphen aan den Rijn
Op vrijdagmorgen 16 mei is in een woning aan de Naereboutstraat en in twee woningen aan de Rembrandtlaan ingebroken. In alle drie gevallen is men binnengekomen door de voordeur open te wrikken. Er werden onder andere sieraden en paspoorten weggenomen. Met een goed hoofdslot met veiligheidsbeslag en een goede slotkom of een goedgekeurd bijzetslot kan inbraak door middel van het openwrikken van de voordeur worden voorkomen. Meer informatie over deze sloten of over het Politiekeurmerk Veilig Wonen kunt u krijgen via het politiebureau. Vraag naar de informatiemap.

Aanhouding Gouda
De politie heeft op dinsdag 13 mei een 27-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 mei werd er ingebroken in een woning aan de Vondelstraat. Om binnen te komen werd via eenraam binnengeklommen. Naast onder andere audioapparatuur werden ook autosleutels en daarmee een Mercedes weggenomen. Agenten zagen de gesignaleerde auto op dinsdag 13 mei rijden over de Chr. Huijgenstraat. Ter hoogte van de Wachtelstraat/Prins Hendrikstraat stapte de verdachte uit en rende weg. Na een korte achtervolging werd de Gouwenaar op de Turfmarkt aangehouden. De verdachte is op vrijdag 16 mei voorgeleid.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --