Nederlandse Hartstichting

Voor de pers
Gerard Nijboer opent veilige hardlooproute in Stadskanaal
Op vrijdag 16 mei 2003 om 16.00 uur opent de wethouder van sport J.W. van de Kolk, samen met de bekende hardloper Gerard Nijboer, 'De Blauwe Loper'. 'De Blauwe Loper' is de veilige (hard)loop- en wandelroute in Stadskanaal. De officiële opening vindt plaats bij het startpunt aan de Maarsbroek.

Op initiatief van de Stichting NK Veldloop voor gemeenteambtenaren Stadskanaal 2000 en in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) en de Nederlandse Hartstichting is de loop/wandelroute 'De Blauwe Loper' gerealiseerd. Het startpunt van de hardloop- en wandelroute begint bij Maarsbroek en de route is 4,7 km. De route voert langs de Vijverlaan, de Atlantislaan, de Navolaan, de Amerikalaan en de Dr. Kinglaan en weer terug naar de Maarsbroek. Aan de Vijverlaan is een waterkraan geplaatst voor de dorstige lopers. Voor de sociale veiligheid is de hele route voorzien van goede verlichting en is de ondergrond vlak gemaakt. De route is met een doorlopende blauwe lijn op het wegdek aangegeven. De route voldoet aan de door de KNAU opgestelde kwaliteitscriteria. Voor de inrichting ontvangt de gemeente subsidie van de Nederlandse Hartstichting en het Ministerie van VWS.

Het programma voor de opening is als volgt:
15.30 ? 16.00 uur
ontvangst genodigden en belangstellenden bij de korfbalkantine in het sport-complex 'Het Pagedal'
16.00 uur
openingsspeeches van wethouder van de Kolk, de heer Koomen van de KNAU, mevrouw A. Bruens-Van 't Hullenaar (Nederlandse Hartstichting) en Gerard Nijboer
16.30 uur
officiële openingshandeling bij het startpunt aan de Maarsbroek 17.30 uur
informele afsluiting bij de korfbalkantine

Wandelaars, lopers, joggers en trimmers kunnen na de officiële opening de route in gebruik nemen.
'De Blauwe Loper' biedt hun een veilig parcours voor het uitoefenen van hun sport- en/of vrijetijdsbesteding.