Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (16/5)

Bergen op Zoom, vrijdag 16 mei 2003

Verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: donderdag 15 mei is tussen 14.30 en 16.30 uur door studenten van de politie een controle op het verkeer gehouden op de Olympialaan en de Antwerpsestraatweg. Er werden vijf bekeuringen 40 euro uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Politie houdt kledingdieven aan

BERGEN OP ZOOM: donderdagavond omstreeks 21.00u werden op het Pastoor Joorenplein een 30-jarige en een 37-jarige man, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie aangehouden op het moment dat zij kleding uit een kledingcontainer weg namen. Beide personen zijn bekenden van de politie. De 37-jarige verdachte na verhoor en het uitreiken van een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. De ander is in verzekering gesteld vanwege de diefstal alsmede een aantal lopende zaken en zal aanstaande maandag voor de Officier van Justitie te Breda worden geleid.

Politie houdt inbreker op heterdaad aan

OUDENBOSCH: In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een cafetaria aan de Professor Mulderslaan. Na de melding van een oplettende getuige, die de verdachte bovendien in het pand had weten op te houden, was de politie binnen enkele minuten ter plaatse. Ondanks het feit dat de verdachte zich in de tussentijd had weten te verstoppen in een vrieskist, slaagde een politiehond erin de man op te sporen. De hondengeleider wist vervolgens de verdachte, een 33-jarige man uit Oudenbosch, uit het pand te halen en hem op heterdaad aan te houden. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van een tweede dader, die korte tijd na de inbraak reeds vertrokken zou zijn.

Auto-inbraken

RUCPHEN: In de nacht van donderdag op vrijdag werd er zowel in de Jeroen Boschstraat als in de Jan Vermeerstraat ingebroken in een personenauto. Van de ene auto werd de deur geforceerd en van de ander een ruit vernield. Uit de voertuigen ontvreemdde men een portefeuille met papieren, een radio/CD-speler en een autoradiocassetterecorder.

Bron: Manon Ostendorf