Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 16-05-2003 2e persbericht van vrijdag 16 mei 2003
Berichten uit de regio

Eindhoven: Bovenregionaal rechercheteam lost aantal diefstallen op Een Bovenregionaal Recherche Team, bestaande uit twaalf politiemensen uit de politieregios Brabant Zuid-Oost, Limburg Noord en Limburg-Zuid hebben in de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar een aantal diefstallen van voertuigen en voertuigladingen. Eind februari startte het onderzoek. Aanleiding was dat er een piek was in het aantal diefstallen van voertuigen en ladingen en dat een groepering uit Eindhoven hierin actief zou zijn. Op 25 april werd een zoeking gedaan in een loods in Oisterwijk. Daar werden grote partijen wijn, sigaren en spelcomputers gevonden. Er stond ook een gestolen tractor. Die dag werden ook twee verdachten aangehouden, een 34-jarige man uit Veldhoven en een 23-jarige man uit Valkenswaard. Zij worden verdachte van diefstal en zitten nog in gevangenhouding. Kort daarna werden twee Tilburgers van 48 en 36 jaar oud aangehouden. Zij zijn eigenaar van de loods in Oisterwijk en worden verdacht van heling. Ook werd nog een 25-jarige Helmonder aangehouden voor betrokkenheid bij de diefstallen. Deze drie verdachten zijn na hun inverzekeringstelling in afwachting van de rechtszaak naar huis gestuurd.

Het onderzoek ging verder en in de nacht van 13 op 14 mei werd in Haastrecht een vrachtauto met fotoapparatuur gestolen. De waarde van de goederen was 530.000,=. Onderzoek bracht aan het licht dat de auto naar een loods in het Limburgse Oirlo was gebracht. Bij die loods zijn die dag drie Eindhovenaren van 30, 31 en 36 jaar oud aangehouden. De gestolen vrachtauto met lading stond in de loods. In dezelfde loods stond ook een trekker die op 16 april in Duitsland was gestolen. Bij huiszoekingen werden verschillende gestolen goederen gevonden. In een loods in het Noordhollandse Zwanenburg werden vervolgens gestolen schoonmaakmiddelen en beeldschermen gevonden. De waarde ligt rond de 300.000. Er lag ook 70 kg hash. De eigenaar van de loods, een 33-jarige Amsterdammer is aangehouden. De verdachten die op en na 14 mei zijn aangehouden zitten nog in verzekering.

Helmond: Vrouw mishandeld
Op de Hoofdstraat is vrijdag rond 12.50 uur een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn 28-jarige Helmondse ex-vrouw die daar aan het winkelen was. De vrouw viel door de mishandeling op de grond. Bij de man werd een ploertendoder aangetroffen. Hier heeft hij afstand van gedaan. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Medewerker verdacht van diefstal
Bij een bedrijf in Helmond is vrijdagmiddag rond 12.50 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden. De man werkt bij het bedrijf en werd verdacht van diefstal van auto-onderdelen. In zijn locker werden vijf drukgroepen, vijf druklagers en vijf koppelingsplaten aangetroffen. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Heeze: Auto tegen lantaarnpaal
Een 85-jarige vrouw uit Heeze is vrijdagmorgen om 10.10 uur gewond geraakt toen zij op de Ds. Kremerstraat met haar bestelauto tegen een lantaarnpaal botste. Ze raakte van de weg toen zij in de auto iets recht legde. De vrouw is ter observatie in het St. Annaziekenhuis in Geldrop opgenomen.

Gemert: Twintig bekeuringen bij autogordelcontrole Op de St. Annastraat is vrijdag tussen 9.15 en 10.45 uur een autogordelcontrole gehouden. Er zijn 160 autos gecontroleerd. Er zijn twintig bekeuringen uitgeschreven, vier voor het niet dragen van de gordel achterin de auto, twee omdat de bijrijder de gordel niet droeg en veertien omdat de bestuurder geen gordel gebruikte.

Gemert: Twee autos uit garagebox gestolen
Uit een garagebox bij een woning aan de Broekstraat zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee autos gestolen. De garage was niet afgesloten. De gestolen autos zijn een blauwe Opel Vectra met het kenteken LP-TP-70 en een blauwe Fiat Tipo, JH-XG-14.