Persberichten - 16/05/2003

Retail Estates nv - Aankondiging van kapitaalverhoging met naleving van voorkeurrecht

Overeenkomstig artikel 593 van het Wetboek van Vennootschappen wenst Retail Estates hierbij haar aandeelhouders mede te delen dat de Raad van Bestuur op 7 mei 2003 heeft beslist om het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen, binnen het kader van het toegestaan kapitaal en met respect van het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders, met een bedrag van maximum 13.182.523,65, door uitgifte van maximaal 1.000.000 nieuwe aandelen die vanaf de vaststelling van de totstandkoming van de kapitaalverhoging dezelfde rechten en voordelen zullen genieten als de bestaande aandelen en zullen delen in de winst vanaf het boekjaar dat is ingegaan op 1 april 2003. In de uitgifteprijs zal een uitgiftepremie begrepen zijn die zal worden geboekt op een onbeschikbare rekening Uitgiftepremies.

De kapitaalverhoging zal tot stand komen door een openbaar bod tot inschrijving gericht aan de bestaande aandeelhouders die kunnen inschrijven door uitoefening van hun voorkeurrecht. De verhouding à rato waarvan de houders van bestaande aandelen op grond van hun voorkeurrecht zullen kunnen inschrijven op nieuwe aandelen, alsook de inschrijvingsprijs per nieuw aandeel, zal worden gepubliceerd op 27 mei 2003. De inschrijvingstermijn zal lopen vanaf 27 mei 2003 tot en met 10 juni 2003.

Het voorkeurrecht zal worden vertegenwoordigd door coupon nr. 6 van de aandelen. Het zal gedurende de inschrijvingsperiode worden genoteerd op Euronext Brussels, en zal dus verhandelbaar zijn. Om het voorkeurrecht uit te oefenen, dienen de aandeelhouders het inschrijvingsformulier dat zich bevindt in het prospectus van de verrichting, in te vullen en samen met het vereiste aantal coupons nr. 6 aan te bieden in de kantoren van KBC Bank, CBC Banque en ING.

Retail Estates nv zal op woensdag 21 mei as meer details en toelichtingen verschaffen over de doelstellingen en de procedure van deze operatie.

Retail Estates nv is een vastgoedbevak naar Belgisch recht, gespecialiseerd in investeringen in perifeer winkelvastgoed. Dit zijn panden met een bebouwde oppervlakte tussen 500 en 10.000 m², die gelegen zijn aan de rand van woonkernen of langs invalswegen naar stedelijke centra.