Persberichten - 16/05/2003

Quick verhoogt zijn kapitaal

De Raad van Bestuur van Quick Restaurants heeft beslist de aandeelhouders voor te stellen om het kapitaal van de vennootschap te verhogen. Hiertoe zal een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen worden, in principe op 12 juni 2003.

Dit voorstel kadert in het herstelplan dat door het management opgestart werd en waarvan Quick de eerste vruchten begint te zien. De verhoging van het maatschappelijk kapitaal zal het eigen vermogen van de vennootschap verhogen en zal verse kapitalen bijeenbrengen om de schuldenlast te verminderen en gebeurlijk nieuwe expansiekansen aan te grijpen.

Deze kapitaalverhoging zal uit twee luiken bestaan:


- enerzijds de omzetting door GIB nv, de controleaandeelhouder van Quick, van de schuldvordering van 38,5 miljoen EUR die zij tegenover Quick heeft, en

- anderzijds een openbaar aanbod van nieuwe aandelen voor een maximaal bedrag van 28 miljoen EUR, met voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders (andere dan GIB) in een verhouding van vijf nieuwe aandelen tegen twee bestaande aandelen.

Beide kapitaalverhogingen zullen tegen dezelfde prijs van EUR 4,82 per aandeel plaatsvinden, wat een disagio van 44,1% inhoudt ten opzichte van de gemiddelde koers van de laatste 30 beursdagen.

Quick heeft bij de Commissie voor het Bank- en Financiewezen een dossier ingediend betreffende het geplande openbaar aanbod. Het aanbod zal pas aanvangen na goedkeuring van het dossier. De vennootschap hoopt dat zij de inschrijvingsperiode vóór het einde van de maand juni zal kunnen laten aanvangen.

Dit bericht vormt geen aanbod om in te schrijven op effecten of om effecten te kopen noch een verzoek daartoe. Geen enkel verzoek is mogelijk vóór de goedkeuring van het prospectus door de Commissie voor het Bank- en Financiewezen.

Bron: Quick
Provider: Euronext Brussels