Ingezonden persbericht


Muziekcafe DE TROUBADOUR

h a r d e n b e r g

Persbericht, 11 mei 2003

Nationale primeur in De Troubadour

The return of The Prodigal Sons, feat. Erwin Nijhoff

Hardenberg-, Vrijdagavond 16 mei aanstaande kent Muziekcafé De Troubadour aan de Oude Vechtbrug en middenin Hardenberg een wel heel speciaal reunion-optreden. Met gepaste trots kunnen we de wederopstanding aankondigen van één van de meest populaire bands die het Oosten van Nederland ooit heeft voortgebracht: THE PRODIGAL SONS.

The Prodigal Sons is het geesteskind van zanger/componist/gitarist Erwin Nijhoff die begin jaren negentig de band vorm gaf en in diverse bezettingen tot 1997 het hele land heeft platgespeeld. Hoogtijdagen waren midden jaren negentig, met natuurlijk de hit You still think van het debuutalbum Whine of life en hierdoor stond de band zelfs op de 25ste editie van Pinkpop! Er volgde nog een album, en daarna werd het stil rond de band. In 2001 nam Erwin zijn album Take your time op in Amerika, ditmaal onder zijn eigen naam. Ook dit album staat weer vol met prachtige songs en stevige rockers, in de beste Erwin-traditie; zij het ietwat Amerikaanser geproduceerd, waardoor toch het typische rauwe randje wat minder duidelijk naar voren kwam. Door schade en schande wijs geworden, is het nu voor Nijhoff dus tijd om weer te laten horen dat hij er nog wel degelijk is en met recht tot de eredivisie behoort van de Nederlandse popmuziek. Naast alle Jamaiën en Jim s en Do s is het weer tijd voor echte, eerlijke muziek!

Vandaar... The return of the Prodigal Sons ! Op deze speciale avond in De Troubadour komt de Pinkpop-bezetting weer bij elkaar en zullen weer het vertrouwde Prodigal Sons- repertoire op de planken brengen! Naast zanger Erwin Nijhoff bestaat de band uit Albert Bartels op bas, Henk Bennen op gitaar en Henk Holsappel op drums. Het concert begint om 23.00 uur.

Einde persbericht.