Gemeente Rotterdam

13 mei 2003

PERSUITNODIGING

Het college van B en W brengt op vrijdag 16 mei een bezoek aan de deelgemeente Charlois. Dit werkbezoek staat in het teken van de collegeprioriteit Huisvesting uit het collegeprogramma 'Het nieuwe elan van Rotterdam'. Op het programma staan twee herstructureringsprojecten in Pendrecht: de Herkingenbuurt en Plein 1953.

In het collegeprogramma staat dat het bouwtempo in de komende jaren wordt verhoogd en dat er meer variatie in het woningaanbod moet komen, zodat meer woningen beschikbaar komen in het midden- en duurdere segment. Een deel van dit nieuwe aanbod wordt gebouwd in herstructureringsgebieden zoals in Pendrecht. In de Herkingenbuurt in Pendrecht zijn inmiddels de eerste nieuwe woningen door woningbouwcorporatie De Nieuwe Unie opgeleverd. Het College bezoekt deze buurt en Plein 1953 dat onlangs opnieuw is ingericht. Ook gaat het college in gesprek met bewoners en betrokkenen over het verloop van de herstructurering.

Het college van B en W brengt dit jaar maandelijks een bezoek aan de stad. Steeds wordt een van de collegeprioriteiten als uitgangspunt genomen, dit keer is dit de prioriteit huisvesting. De werkbezoeken zijn een van de manieren voor het College om gezamenlijk, op een persoonlijke manier kennis te nemen van resultaten, knelpunten en signalen. Door het afleggen van collectieve werkbezoeken houden B en W contact met de stad, kunnen zij signalen oppakken en tonen betrokkenheid voor datgene wat leeft onder de Rotterdammers.

PROGRAMMA WERKBEZOEK COLLEGE

10.00 uur aankomst van het College in wijkcentrum de Middelburcht.

10.15 uur Toelichting op de herstructureringsplannen door Marien de Langen, directeur dS+V en
Barbara van den Broek, stedenbouwkundige over de herstructurering.

10.45 uur Wandeling langs Plein 1953 en de Herkingenbuurt. Waarbij een bezoek wordt gebracht aan bewoners van complex 'Ostrea' en een appartement in een van de 'Vissenkommen'. Tijdens de wandeling wordt toelichting gegeven door: Jaap Boogaard, algemeen directeur van De Nieuwe Unie, opdrachtgever van de herstructurering in de Herkingenbuurt. 1. Wijkcoördinator Lidwien van de Houten van de deelgemeente Charlois.

11.45 uur gesprek en lunch met bewoners van zowel de nieuwe woningen als met bewoners die al lang in de wijk wonen en afgevaardigden van de bewonersvereniging, in wijkcentrum de Middelburcht. Hoe denken zij over de herinrichting ( zowel de woningen als de buitenruimte), wat heeft het opgeleverd, wat moet er nog meer gebeuren? etc.

13.00 uur Retour Stadhuis

noot voor de redactie/