Gemeente Alphen-Chaam


Nieuwsberichten

15-05-2003
Herdenking in Alphen met Belgen en Polen

Dinsdag 13 mei 2003 - ALPHEN -

De jaarlijkse dodenherdenking in Alphen wordt traditiegetrouw gehouden in het eerste weekend na 10 mei. Dat is dit jaar op vrijdag 16 mei, de 64e keer na de inval van de Duitsers in 1940.

De herdenking is georganiseerd door de Bond van Wapenbroeders, voorheen Bond Oudstrijders.
De plechtigheid begint om 19.00 uur met een dienst in de Alphense parochiekerk. Aan deze dienst, waarin pastoor J. Paes voorgaat, werken het Alphens Mannenkoor, Dameskoor Avanti en harmonie Vlijt en Volharding mee.
Na de plechtigheid in de kerk wordt stilgestaan bij het oorlogsmonument op het Binckplein. De afgevaardigden van Alphense organisaties en verenigingen, oud-strijdersorganisaties uit België, de Poolse Vereniging in Nederland en andere belangstellenden gaan daarna naar de erebegraafplaats op het oude kerkhof aan de Molenstraat. Hier wordt een dodenappèl gehouden en leggen diverse organisaties bloemen en kransen. Namens de gemeente Alphen-Chaam houdt burgemeester P. van Campenhout een toespraak en legt hij een krans bij de graven van de gesneuvelde Poolse en Nederlandse soldaten. Harmonie Vlijt en Volharding speelt aan het eind van de plechtigheden het Nederlandse, het Poolse en het Belgische volkslied. Het Willibrordusgilde brengt een vendelgroet.