Ingezonden persbericht

NieuwRechts: blij met onderzoek dure auto bijstand

Wethouder Van der Tak neemt ideeen raadslid Smit over

ROTTERDAM, 20030516 -- NieuwRechts is blij met het onderzoek naar bijstandsgerechtigden die relatief dure auto's als de BMW 7-serie, de Mercedes S-klasse en de Audi A6 of A8 bezitten. Bij een steekproef van 32 verdachte bijstandsgerechtigden bleek bij 15 de boel niet in orde. Wellicht dat de politie vervolgonderzoek kan doen, mocht de verdenking er zijn dat de dure auto's gefinancierd zijn uit criminele activiteiten. Tevens vraagt NieuwRechts om te bekijken of er niet wat extra's hierdoor gedaan kan worden voor mensen die echt niet kunnen werken, door bijvoorbeeld een zware handicap. www.nieuwrechts.nl/artikelen/1053100137.html

College Burgemeester & Wethouders
T.a.v. De heer Van der Tak
Coolsingel 40
Postbus 70012
3000 KP Rotterdam

Betreft: dure auto's bijstandsgerechtigden

Geachte heer Van der Tak,

Heden ontving ik het bericht dat er een onderzoek is gestart naar bijstandsgerechtigden die relatief dure auto's als de BMW 7-serie, de Mercedes S-klasse en de Audi A6 of A8 bezitten. Volgens dit bericht bleek bij een steekproef van 32 verdachte bijstandsgerechtigden bij 15 de boel niet in orde.

Dit verkondig ik al geruime tijd, want bij de sociale dienst aan het Heiman Dullaertplein (waar ook de deelgemeente Delfshaven was gevestigd) werden de formulieren vaak in de brievenbus gedaan door mensen met zeer dure auto's. Reden genoeg om daar kritisch naar te kijken. Uitkeringen moeten terecht komen bij mensen die het financieel echt nodig hebben!

Wellicht dat de politie vervolgonderzoek kan doen, mocht de verdenking er zijn dat de dure auto's gefinancierd zijn uit criminele activiteiten. Hebt u dit al geregeld?

Graag zou ik u willen verzoeken ons te informeren over de verdere gang van zaken van dit onderzoek en ons de resultaten te doen toekomen, zodra het onderzoek is afgerond. Wellicht is het mogelijk om door de resultaten wat extra's te doen voor die mensen die echt niet kunnen werken door bijvoorbeeld een zware handicap?

Met vriendelijke groeten,

Michiel Smit
Fractievoorzitter NieuwRechts

Stadhuis Rotterdam
SK 109

T 010 417 3524
F 010 417 3482

cc. Gemeenteraad Rotterdam



Ingezonden persbericht