Laurus NV

Benoeming J.A.N. v in Raad van Commissarissen 16 mei 2003

Laurus N.V. maakt bekend dat per 17 mei 2003 de heer J. (Jacques) A. N. van Dijk (65) toetreedt tot de Raad van Commissarissen.

De heer Van Dijk is meer dan 37 jaar in commerciële en managementfuncties werkzaam geweest in de internationale levensmiddelenindustrie. Van 1989 tot 1999 was hij lid van de Raad van Bestuur van Sara Lee/DE NV, onderdeel van Sara Lee Corporation. Van 1961 tot 1988 was de heer Van Dijk werkzaam bij Van Nelle, laatstelijk als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Eind 1988 is Van Nelle overgenomen door Sara Lee/DE NV.

Belangrijkste huidige functies:

- Voorzitter Raad van Toezicht van de Universiteit Utrecht
- Voorzitter Raad van Commissarissen Delta Lloyd NV
- Lid van de Raad van Commissarissen van Koninklijke Wessanen NV
- Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Bloemenveiling Aalsmeer
- Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Transavia Airlines
De heer Van Dijk bezit geen aandelen Laurus.

De Raad van Commissarissen heeft de heer Van Dijk benoemd omdat hij onder meer beschikt over een breed algemeen inzicht in internationaal ondernemerschap. Tevens beschikt de heer Van Dijk over deskundigheid op het gebied van de detailhandel en marketing vanuit het perspectief van de internationale levensmiddelenindustrie.

Zowel de algemene vergadering als de Centrale Ondernemingsraad hebben geen bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen benoeming.

De benoeming van de heer Van Dijk hangt samen met het terugtreden van de heer M. Ververs uit de Raad van Commissarissen. De heer Ververs heeft aangegeven niet meer voor herbenoeming in aanmerking te willen komen bij het verstrijken van zijn zittingstermijn. Laurus bedankt hem voor zijn inzet voor de onderneming.