Laurus NV

Aftrap landelij e tegen zwerfafval bij Super De Boer Van Dam in Hilversum 7 mei 2003

Hedenochtend is bij Super De Boer Van Dam in Hilversum de aftrap gegeven van de campagne 'Met hetzelfde gemak gooi je 't in de afvalbak' bij supermarkten. Dit is een gezamenlijke campagne van Stichting Nederland Schoon en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de Nederlandse Frisdranken Industrie (NFI) en het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK), waarbij wordt samengewerkt met gemeenten, fabrikanten, supermarktorganisaties en supermarkten om het zwerfafval in Nederland zoveel mogelijk terug te dringen.

Met enige trots nam Super De Boer-ondernemer Wout van Dam de eerste speciaal voor dit doel ontworpen afvalbak in ontvangst. Laurus was de eerste supermarktorganisatie die integrale deelname aan dit project toezegde. Dat wil zeggen dat alledrie de supermarktformules van Laurus, Edah, Konmar en Super De Boer, in alle winkels de speciale afvalbak zullen plaatsen.

Door integraal mee te doen aan deze campagne wil Laurus een bijdrage leveren aan het vergroten van de leefbaarheid van de omgeving van de supermarkten en aan de vermindering van de druk op het milieu.