Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-05-2003 Aanhoudingen tijdens voetbalwedstrijd MVV-Haarlem (21.45) Vrijdag 16 mei 2003

Maastricht, aanhoudingen tijdens voetbalwedstrijd

De politie in het district Maastricht heeft vrijdagavond 16 mei 2003 tijdens de voetbalwedstrijd MVV-Haarlen vier verdachten aangehouden. Deze vier inwoners van Maastricht in de leeftijd van 28, 27, 40 en 44 jaar werden aangehouden wegens gepleegde misdrijven o.a. openlijke geweldpleging en mishandeling op woensdagavond 14 mei op de Markt te Maastricht. De 28 jarige verdachte wordt er onder andere van verdacht een politieagent zwaar mishandeld te hebben waarbij deze gewond raakte.
Het totaal van aanhoudingen die naar aanleiding van de misdragingen op de Markt hebben plaatsgevonden komt daarmee op 15 personen. Meer aanhouding worden niet uitgesloten.

Voor, tijdens en na de voetbalwedstrijd vonden in het geheel geen onregelmatigheden plaats. Een peloton mobiele eenheid, acht beredenen van het Korps Landelijke politiediensten en nog ongeveer 30 andere geüniformeerde politieagenten, in totaal ongeveer 100 personen, hielden een oogje in het zeil. Zij behoefden niet op te treden.