Ingezonden persbericht

Junioren AA Drink Basketball Academy naar finale nationaal kampioenschap


ROTTERDAM - De junioren van de AA Drink Basketball Academy hebben vrijdag 16 mei in de Zadkine Basketbalhal in Rotterdam de finale van de Final Four bereikt. In de strijd om de landstitel klopte de formatie van coach Erik Braal het Amsterdamse BV Lely afgetekend met 75-58. De Rotterdammers, die in de reguliere competitie als eerste waren geëindigd, spelen morgen, zaterdag 17 mei, in de eindstrijd tegen Ricoh/Astronauts. De junioren van de Amsterdamse club waren in de andere halve finale met 55-44 te sterk voor Wyba uit Wychen.

De junioren van Rotterdam Basketbal, die eerder dit seizoen de nationale beker wonnen, dicteerden de wedstrijd tegen Lely (de nummer vier van de competitie) voor eigen publiek vanaf de eerste seconde. De periodestanden waren 26-7, 41-20 en 61-37. Grote uitblinker in de selectie van coach Erik Braal was Arvin Slagter met twintig punten, negen rebounds en zes steals. Dirk Mourik tekende voor achttien punten en Trevor Conally voor acht rebounds.

De Rotterdammers, die vorig jaar als derde eindigden, zegevierden tegen Lely op basis van een sterke verdediging, een niet aflatende werklust en grote teamgeest. De thuisploeg schoot 31 van de 67 tweepunters raak, één van de elf driepunters en tien van de twintig vrije worpen. De door AA Drink ondersteunde ploeg pakte voor het oog van 600 toeschouwers 33 rebounds en liet bij 61-37 het grootste verschil in de wedstrijd (24 punten) noteren. De kleine finale Lely - Wyba wordt morgen om 17.00 uur in de Zadkine Basketbalhal gespeeld, de finale tussen Rotterdam Basketbal en Ricoh/Astronauts om 19.30 uur.




Ingezonden persbericht