Paul Meijer Newsflash - 4 mei 2003 - Opnieuw op het podium

Foto's
Klik hier voor copyrightvrije foto's. http://www.racingonline.nl/media/paulmeijer2003/

Paul Meijer op TV
Beelden van het tweede raceweekend tijdens de races op het TT Circuit Assen zijn te zien in het programma RTL Grand Prix rondom de Grand Prix van Oostenrijk.

Zaterdag 17 mei
tussen 13.30 uur en 14.00 uur
Zondag 18 mei
tussen 12.30 uur en 14.00 uur
4 mei 2003
Paul Meijer opnieuw op het podium
Na zijn afgetekende overwinningen tijdens de openingsraces van het seizoen stond Paul Meijer (Bilthoven) ook tijdens het 'Race against Aids' weekend op het TT Circuit Assen op het podium. Na een vierde plaats in de eerste race en een pole position scoorde Meijer in de tweede wedstrijd van de dag, na een sterke inhaalrace, een derde positie. Daarmee blijft Meijer aan de leiding in de tussenstand om het Habo DaCosta Formule Renault 2000 kampioenschap.

De vrije trainingen op het TT Circuit Assen begonnen voor Paul Meijer goed. Onder moeilijke omstandigheden realiseerde Meijer een keurige tweede tijd. "Het was niet eens een vrije ronde, dus er zit nog meer in." Ook tijdens de kwalificatie leek Meijer op een toppositie af te stevenen.

Column Paul Meijer
Droomstart
Je durft er in de aanloop naar een nieuw seizoen alleen maar van te dromen. Een nieuwe klasse, een nieuw team, de sterkste tegenstanders en dan de eerste twee races winnen. Die droom werd in Zandvoort werkelijkheid. Een beter begin van het seizoen had ik me niet kunnen wensen.

Europees kampioenschap
Masters Formule Renault 2000
In het weekeinde van 24 en 25 mei wordt op het circuit van Brno (CZ) de eerste race verreden van de 'Masters Formule Renault 2000', het officiële Europees Kampioenschap.

Het kampioenschap telt slechts vier races, waaronder een optreden op TT Circuit Assen. De kalender ziet er als volgt uit:

24 mei
Brno (CZ)
2 augustus
TT Circuit Assen
11 oktober
Oschersleben (D)
25 oktober
Donington (GB)

Ronald Heiligers, de drijvende kracht achter AR Motorsport die al vele internationale successen behaalde met zijn team, verwacht dat Paul goed zal presteren in het Europese veld. "Het Nederlandse Formule Renault-veld is kwalitatief erg sterk", vindt hij. "Kijk maar naar de Duitse gastrijders die tijdens de Paasraces achter Paul eindigden. Die rijden in het Duits kampioenschap in de voorste gelederen."

Paul debuteert dit seizoen in de Formule Renault 2000, terwijl de buitenlandse toppers over het algemeen al meer ervaring hebben in de aansprekende klasse. Ziet Heiligers dat als een nadeel? "Paul heeft ervaring genoeg", is zijn mening. "Hij heeft in Engeland het winterkampioenschap Formule Renault 2000 gereden en hij heeft veel getest. Ervaring zal het probleem niet zijn." Masters Formule Renault 2000
Volgende races op Brno (CZ), 25 mei

De volgende race van Paul Meijer vindt plaats op 24 en 25 mei op het circuit van Brno (CZ). Hier wordt de eerste ronde verreden van de 'Masters Formule Renault 2000', het Europees kampioenschap. Het Brno Masaryk circuit ligt vlakbij Brno, na Praag de grootste stad van Tsjechië. Het circuit is 5403 meter lang.