Digitale Gemeente Houten

Wakker Dier naar rechter na vergunning legbatterij.

vrijdag 16 mei 2003 - Bron: Redactie SDGH

De Stichting Wakker Dier is van plan naar de rechter te stappen om de uitbreiding van een legbatterijbedrijf in 't Goy tegen te houden.

Wakker Dier stoort zich aan de gemeente Houten die tijdens de vogelpestcrises vergunning voor de uitbreiding van een legbatterijbedrijf van 21.000 naar 42.000 kippen heeft afgegeven. Daarmee negeert de gemeente de bezwaren die Wakker Dier had ingediend. Wakker Dier heeft tot eind juni de mogelijkheid naar de Raad van State te stappen.

De gemeente stelt in haar vergunningbesluit, na overleg met de legbatterijboer, dat de aangevraagde uitbreiding voldoet aan de wet. Wakker Dier heeft echter eerder in haar bezwaarschrift aangegeven dat de gemeente hierbij fouten maakt en de vergunning in strijd met de wet wordt verleend.

Wakker Dier zegt dat omwonenden veel overlast hebben van het kippenbedrijf en ook beroep aantekenen. De gemeente heeft eerder wel geweigerd knallen toe te staan. Het pluimveebedrijf wilde met een knalkanon, de in het wild levende vogels weren van de pluimveehouderij in verband met de vogelpest.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).