Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2003
Persberichten district Utrecht stad, 10.15 uur

Fiets kopen?

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden nadat hij een fiets te koop had aangeboden.

Omstreeks 02.00 uur zagen surveillerende agenten dat een 45-jarige man uit Utrecht een fiets te koop aanbood aan een passant op de Viebrug. De man werd door de agenten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het is nog niet bekend of de fiets van diefstal afkomstig is.

In de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Utrecht is het verboden fietsen op straat te koop aan te beiden.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto.

Omstreeks 17.05 uur zagen beveiligingsmedewerkers dat een 33-jarige man uit Utrecht een auto openbrak welke stond geparkeerd in de parkeergarage aan de Rijnkade. De inbreker werd na een korte achtervolging aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man is ingesloten voor verhoor.

Lastige automobilist

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een lastige automobilist aangehouden.

Omstreeks 21.50 uur reden agenten over de Hermannus Elconiusstraat. Op dat moment reed een 43-jarige automobilist uit Utrecht voorbij die door het geopende portierraam de agenten mondeling beledigde. De agenten reden achter de man aan om hem aan te spreken op zijn onbehoorlijke gedrag. Toen de man werd aangesproken, roken de agenten een sterke alcohollucht. Hij werd hierop aangehouden. Kennelijk dacht de bestuurder hier anders over en begon verzet te plegen. Bij dit verzet maakte hij gebruik van een schroevendraaier. Een agent zag genoodzaakt de man de bespuiten met pepperspray om hem tot bedaren te brengen en veilig te kunnen aanhouden.

Kort hierop kon hij worden overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau blies hij 545 ug/l. Tegen hem is proces- verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed en verzet plegen tijdens zijn aanhouding.

Vechtersbazen aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagochtend werden twee jongens aangehouden na een vechtpartij.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten op Olympus. Toen de agenten ter plaatse kwamen, waren de vechtersbazen al vertrokken. In de omgeving werd uitgekeken naar hen. Op de Nijeveldsingel werden twee personen aangetroffen welke voldeden aan het signalement. Bij het zien van de agenten renden de jongens hard weg. Na een korte zoektocht werd een 18-jarige man uit Utrecht aangetroffen en aangehouden. Door andere agenten werd 14-jarige jongen uit Utrecht in de omgeving aangetroffen. Hij werd in de politieauto geplaatst. Op dat moment kwam er een auto aanrijden die stopte bij de politieauto. De bestuurder stapte uit en wilde het portier van de politieauto opentrekken waar de jongen in zat. Agenten duwden de man weg. De man begon vervolgens de agenten te beledigen en stapte weer in zijn auto.

De agenten besloten de man aan te houden voor belediging en liepen naar zijn auto. Toen een agent bij zijn portierdeur stond, reed de man hard achteruit. De agenten die bij de auto stonden moesten wegspringen om niet aangereden te worden. De man reed vervolgens met hoge snelheid weg. De identiteit van de man is bekend maar werd tot op heden niet aangetroffen. De twee vechterbazen werden overgebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontrole
UTRECHT- Op vrijdagavond werd van 20.30 tot 01.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Burgemeester Norbruislaan. In totaal werden hier 174 bestuurder gecontroleerd en hiervan hadden er 4 teveel gedronken.

Controle horeca
UTRECHT- Op vrijdagavond werd door de politie (afdeling bijzondere wetten) de belastingsdienst, de sociale dienst en de Keuringsdienst van Waren een controle gehouden bij verschillende horecagelegenheden in de binnenstad van Utrecht. Bij deze controle werden 38 vestigingen gecontroleerd waarvan er 12 zich prima aan de regels hielden. Bij 26 bedrijven werden de volgende onrechtmatigheden aangetroffen; bekeuring of waarschuwing voor gebrekkige hygiëne, personen in inrichting welke hier niet stonden ingeschreven, vier illegalen aangetroffen en de vergunninghouder of beheerder niet in gelegenheid aanwezig. Tegen de overtreders is door de verschillende instanties proces-verbaal opgemaakt.