Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 17 mei 2003

Monique de Wilt stopt met atletiek, en vervolgt studie aan TU Delft

Polsstokhoogspringster Monique de Wilt (27) heeft onlangs besloten met atletiek te stoppen en zich te richten op het afronden van het Master-studie Industrial Design aan de Technische Universiteit in Delft. Dit maakt de tweevoudig EK-Finaliste vandaag bekend in een interview met het Algemeen Dagblad.

De Prins Hendrik-atlete uit 's-Hertogenbosch verklaart daarin moeite te hebben om zich te motiveren voor de trainingen. De Wilt, die momenteel in Leverkusen woont, heeft daarmee het plezier en de uitdagingen in het springen verloren. Ze zal zich gaan richten op een andere uitdaging: nadat ze haar Bachelor-titel afgelopen jaar haalde, wil ze in de komende jaren haar Master's in Delft doen. Momenteel loopt ze daarvoor stage bij een ontwerpbureau nabij Bonn.

De meervoudig Nederlands kampioene zette de afgelopen zeven jaar het vrouwen-polsstokhoogspringen in Nederland op de internationale kaart. Bij de laatste twee Europese kampioenschappen eindigde ze bij de eerste zes, in 1998 zelfs op een gedeeld vierde plaats. Vorig jaar was dit tevens goed voor selectie voor de Wereldbekerwedstrijden in Madrid, waar ze vijfde werd. De Wilt won verder internationale medailles op het EK onder 23 jaar in 1997 (brons, Turku), en de Universiade in 1999 (zilver, Mallorca). Daarnaast behaalde ze diverse nationale en internationale overwinningen, waaronder Rehlingen en de EuropaCup in Sevilla, beiden vorig jaar.

Ze nam deel aan drie Wereldkampioenschappen (Maebashi 1999, Edmonton 2001, en Birmingham 2002), maar mistte de Olympische Spelen van Sydney.

Monique de Wilt is langdurig Nederlands recordhouder. Ze heeft het record in handen vanaf 1996 (3,40 meter) en verbeterde het tot 4,45 meter (indoor) bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Gent in februari. Haar outdoorrecord staat op 4,35 meter (Kassel, 2001) terwijl haar persoonlijk record 4,40 meter is (München, 2002).

De Wilt werd vanaf 1998 ondersteund door Asics Nederland, en genoot inkomsten van NOC*NSF (A-Status), en de Olympische Selectie van de KNAU. Daarnaast was ze lid van het voormalige Delta Lloyd-Team van de bond. De Wilt, Sportvrouw van de Gemeente 's-Hertogenbosch 2002, sprong meer dan 200 wedstrijden.
* Vandaag, zaterdag 17 mei, zal een zestal Prins Hendrik-leden afreizen naar de strijd van Trigallez Recordwedstrijden, in Hoorn. In deze tweede wedstrijd van het KNAU-Baancircuit zal 400 meter-loper Joost Verel uit Rosmalen zijn rentree maken na enkele seizoenen zonder wedstrijden. Ook Erik Cadée zal starten in Hoorn. De discuswerper kwalificeerde zich afgelopen zaterdag op dit onderdeel voor het EK Junioren, en in Noord-Holland zal Cadée wederom proberen de 60 meter-afstand te slechten. Eerder dit seizoen kwam hij al tot 61,92 meter. Overige deelnemers van Prins Hendrik Vught:
Pepijn van Hove (Vlijmen), 110 meter horden

Christel Bertens (Tilburg), 100 meter

Nicky v/d Clundert (Best), 100 meter horden

Fleur Ondersteijn (Hedel), 400 meter horden

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht