Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 17 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: Stadjer met verboden mes aangehouden De politie heeft vrijdagnacht in een horecagelegenheid aan de Grote Markt een 31-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij een mes bij zich droeg. De Stadjer had een mes bij zich op het moment dat hij de horecagelegenheid binnenging. De portiers droegen de man over aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man tevens gesignaleerd stond en nog een gevangenisstraf van 60 dagen moest uitzitten. Daarnaast moest de Stadjer nog gehoord worden voor een vernieling, die hij eind maart in de stad zou hebben gepleegd. De verdachte is ingesloten.

Groningen: man en vrouw voor mishandeling aangehouden De politie heeft vrijdagmiddag in de Abeelstraat een 32-jarige vrouw en een 36-jarige man, beiden uit Groningen, aangehouden voor mishandeling. In de Abeelstraat werd de politie aangesproken door een 20-jarige vrouw uit de stad, die verklaarde te zijn mishandeld door de twee verdachten. Hierop werden de man en vrouw meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor bekende de vrouw het 20-jarige slachtoffer met een riem te hebben geslagen, nadat zij op straat onenigheid hadden gekregen. De politie maakt proces-verbaal tegen de vrouw op. Beide verdachten mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: winkeldievegge heeft meer op haar kerfstok In een kledingbedrijf aan de Grote Markt heeft de politie een 19-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De jonge vrouw had kleding weggenomen, maar werd daarbij door de bedrijfsbeveiliging op heterdaad betrapt. De winkeldievegge werd overgedragen aan de politie. Zij verklaarde zich vaker schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstal. In haar woning wees de vrouw twee kledingstukken aan, die zij een week eerder uit hetzelfde winkelbedrijf had weggenomen. De verdachte werd gehoord en kreeg daarna een dagvaarding uitgereikt. De politie maakt proces-verbaal op. De kleding is in beslag genomen en gaat retour naar het kledingbedrijf..

Groningen: man neergestoken
Een 30-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag door een onbekende man neergestoken. Het slachtoffer was strompelend naar de portiersloge van het universiteitscomplex aan de Zernikelaan gelopen, waarna bleek dat hij in het bovenlichaam en in een been was gestoken. Het slachtoffer was vlak daarvoor door een onbekende mannelijke fietser afgezet bij de portiersloge. De fietser was vervolgens doorgereden. Het slachtoffer is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een klaplong had opgelopen ten gevolge van de steek in het bovenlichaam. Het is de politie nog onduidelijk waar het slachtoffer is neergestoken. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de steekpartij.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft vrijdagavond in een warenhuis aan het Damsterdiep een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot diefstal en bedreiging. De Stadjer had een schroevendraaier uit de verpakking verwijderd en gepoogd dit voorwerp te stelen. Hierop werd de man aangesproken door de bedrijfsbeveiliging. Vervolgens bedreigde de verdachte de beveiligingsman in woorden. De winkeldief werd overgedragen aan de politie. De man is ingesloten.

Groningen: Dakloze man vernielt ramen
De politie heeft vrijdagavond een 25-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor vernieling. De dakloze had even tevoren een ruit van een kopieerzaak en een ruit van een school in de Oude Sint Jansstraat vernield. Ook bleek een raam van een portiek aan het Schuitendiep te zijn vernield. De verdachte werd door de politie in bossages op het Schuitendiep aangetroffen en ingerekend. De dakloze had volgens eigen zeggen uit frustratie de ruiten vernield. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Na het verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Groningen: politie voorkomt meenemen buit na inbraak Onbekenden hebben vrijdagnacht ingebroken in een bouwmarkt aan de Ulgersmaweg. De daders forceerden een nooddeur van de bouwmarkt. Uit de bouwmarkt namen de daders diverse werktuigen en apparaten weg, die bij de nooddeur waren klaargezet. Omdat de politie snel na de inbraakmelding ter plaatse was, konden de daders de klaargezette buit niet meenemen. De inbrekers wisten te ontkomen. Het is nog niet duidelijk of er toch nog goederen zijn weggenomen. De politie heeft met een speurhond gezocht naar de inbrekers, bleef deze zoekactie zonder resultaat.

Hoogezand: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagavond op de Industrieweg een snelheidscontrole gehouden. Van 75 voertuigen werd de snelheid gemeten, waarvan drie bestuurders in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/uur bij een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur. Tijdens de controle werden ook drie bromfietsers gecontroleerd. Alle drie bleken niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat. Twee bromfietsen bleken niet verzekerd te zijn. Een 22-jarige man uit Foxhol had alcohol gedronken, terwijl hij zijn bromfiets bestuurde. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de bromfietser
1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij krijgt een dagvaarding uitgereikt. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.

Sappemeer: alcomobilist aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in de Noorderstraat een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat de automobilist 1,75 promille alcohol in zijn bloed had. De man bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. De politie maakt proces-verbaal op tegen de alcomobilist.

Overschild: automobilist gewond na aanrijding
Een 27-jarige man uit Appingedam is vrijdagmiddag op de kruising Eemskanaal ZZ en de Meenteweg bij een aanrijding gewond geraakt. De man verleende in zijn bestelauto op de kruising geen voorrang aan een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Siddeburen. Het slachtoffer is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een rapport gemaakt.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)