Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.40 uur

Lastige passagiers

NIEUWEGEIN- Op vrijdagmiddag werden drie personen aangehouden nadat ze zich lastig hadden gedragen in de tram. Omstreeks 12.40 uur werd een 30-jarige man uit Utrecht gecontroleerd in de tram. Hij en zijn medepassagier, 41 jaar uit Nieuwegein, hadden geen kaartje en kregen hiervoor een bekeuring. Toen de tram stopte bij de halte aan de Wiersdijk wilde de mannen de tram verlaten. De bekeuring was echter niet uitgeschreven. De mannen werden vastgehouden en een 29-jarige man uit Utrecht begon zich ook vervelend te gedragen. De politie werd gewaarschuwd en de mannen werden meegenomen naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden zonder plaatsbewijs/onrust veroorzaken in de tram.

Winkeldieven

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 18.15 uur wilde een 47-jarige man uit Nieuwegein met een aantal niet betaalde goederen een winkel verlaten aan de Passage. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier kreeg hij een bekeuring van 190 euro.

In een winkel aan de Ravenswade werd vrijdagavond omstreeks 20.30 uur een man aangehouden na een winkeldiefstal. De 42-jarige man uit Utrecht wilde een kettingslot meenemen zonder af te rekenen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Baldadige jongen aangehouden

NIEUWEGEIN- Op vrijdagavond werd een jongen aangehouden na een korte achtervolging. Omstreeks 20.00 uur gooide een 15-jarige jongen uit Nieuwegein op de Passage een snoepje tegen het hoofd van een politiejunior. Hierna rende de 15-jarige jongen hard weg. Door de stadswachten werd de achtervolging ingezet. Op de Geinbrug werd de jongen aangetroffen en aangehouden. Tegen hem is proces- verbaal opgemaakt ter zake baldadigheid.