Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.45 uur

Dief gesnapt

BREUKELEN- Op vrijdagochtend werd een computerdief op heterdaad betrapt.

Omstreeks 11.55 uur zag een medewerker van een winkel gelegen aan de Hazeslinger een onbekende man rondsnuffelen in een kantoortje. De man, 55- jaar afkomstig uit Utrecht, rende direct het kantoor uit. De medewerker zag dat de man had geprobeerd de flatscreen van de computer los te koppelen.

De politie werd gewaarschuwd en na een korte zoektocht werd de man op de Straatweg aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Toezicht

MAARSSEN- Op de Verbindingsweg werd op vrijdagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur toezicht gehouden op het fietsverkeer. In totaal kregen 6 fietsers een bekeuring omdat ze tegen de richting inreden.

Lastige man aangehouden

MAARSSEN- Op zaterdagochtend werd een lastige man aangehouden. Omstreeks 01.50 uur zagen surveillerende agenten een 19-jarige man uit Maarssen lopen over de Kaatsbaan. De man gedroeg zich lastig op straat en was zeer luidruchtig. Toen de agenten de man aanspraken, begon hij hen te beledigen. Hij werd hierop aangehouden. De man verzette zich echter hevig bij zijn aanhouding en probeerde de agenten meerdere keren te schoppen. Uiteindelijk kon hij worden overgebracht naar het bureau waar hij werd ingesloten.

Stilstaan voor groen

MAARSSEN- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Omstreeks 00.30 uur stonden politieagenten achter een auto op de Straatweg te wachten voor het rode verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong, reed de auto voor de agenten, bestuurd door een 24-jarige man uit Zeist, niet door. De auto kwam heel langzaam en stuntelig in beweging. De bestuurder werd gecontroleerd en die bleek niet in het bezit te zijn van het roze rijvaardigheidsbewijs. Hij werd aangehouden en op het bureau kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

Rijden onder invloed
BREUKELEN- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. Omstreeks 00.30 uur controleerde agenten de 39-jarige man uit Duitsland op de Eendrachtlaan. Onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken en werd overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 430 ug/l. De man kreeg hiervoor een boete van 300 euro en een rijverbod van 4 uur.