Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 11.45 uur

Man aangehouden voor mishandeling

AMERSFOORT Een 45-jarige man uit Utrecht is vrijdagmiddag 16 mei omstreeks 16.30 uur aangehouden voor mishandeling.

De bierdrinkende Utrechter gedroeg zich in een winkel aan het Neptunusplein erg vervelend. Winkelpersoneel verzocht de man de winkel te verlaten. Dit deed de man niet en bleef klanten lastig vallen. Nogmaals werd de man verzocht weg te gaan, maar in plaats van de winkel te verlaten, gaf hij een 30-jarig personeelslid een vuistslag in zijn gezicht.

De inmiddels gewaarschuwde politie hield daarop de Utrechter aan en werd hij naar het bureau gebracht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Motorrijder botst op boom

STOUTENBURG - Een 44-jarige motorrijder uit Leusden verloor op vrijdagmiddag 16 mei omstreeks 14.20 uur in een bocht op de Horsterweg de macht over het stuur.

De motorrijder kwam ten val en schoof met zijn motor tegen een in de rechterberm staande boom. De man zelf kwam verderop in de kant van de sloot terecht. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hoofd.

Met de ambulance werd hij vervoerd naar het UMC. De brandweer spoot het verontreinigde wegdek schoon.

Jongen ernstig gewond

LEUSDEN Een 12-jarige inwoner van Woudenberg is op vrijdagavond 16 mei omstreeks 20.30 uur ernstig aan zijn hoofd gewond geraakt bij een botsing met een automobilist op de Treekerweg.

De jongen liep met zijn fiets aan de hand vanaf het onverharde terrein de weg op en werd vervolgens geschept door een 72-jarige automobilist uit Doorn. Het vermoeden bestaat dat de automobilist het zicht werd ontnomen door een in de rechterberm staande boom waarachter de Woudenberger tevoorschijn kwam. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen en de jongen kwam met zijn hoofd tegen de voorruit. Hij werd met een ambulance naar het UMC vervoerd.

De automobilist bleek geen alcohol te hebben gedronken. Personeel van de Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Gordelcontrole

AMERSFOORT Bij een verkeerscontrole op vrijdag 16 mei op de Gasthuislaan tussen 14.00 uur en 16.00 uur werden 46 bestuurders bekeurd.

39 bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. 3 bromfietsers kregen een bekeuring voor overschrijding van de maximum snelheid en 4 bestuurders belden niet handsfree.