Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

DISTRICT APELDOORN

Nadere informatie:

Afd. Voorlichting, Bert Top

Tel. 055-5482050

PERSBERICHTEN

Politie District Noord West Veluwe

Datum: 17 mei 2003

BPS-nr. :03-282339

Feit :diefstal snoepgoed

Datum/ tijd :16-05-2003 omstreeks 17.30 uur

Locatie :Stationsstraat te Ermelo

Betrokkene (1) :15 jarige inwoonster van Ermelo

Omschrijving: 1 werd in een winkel op de Stationsstraat betrap op de diefstal van een hoeveelheid snoep. Zij werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Op het bureau verklaarde zij dat zij hiertoe was aangezet door een vriendin die ook in de winkel was.

Beide dames worden aangemeld bij LINK.

BPS-nr. :

Feit : aanrijding met letsel

Datum/ tijd :16-05-2003 omstreeks 19.20 uur

Locatie :Kruising Varenlaan Drieerweg te Ermelo

Betrokkene (1) :24 jarige inwoner van Ermelo (2) 21 jarige inwoner van Ermelo

Omschrijving: 1 wilde op de kruising van de Varenlaan met de Drieerweg linksaf de Drieerweg inrijden. De achter 1 rijdende 2 zag dit te laat en reed tegen de achterzijde van 1. De auto van 1 maakte door de aanrijding een schuiver van 180 graden. Omdat 1 klaagde over pijn in zijn nek en er mogelijk sprake was van een nekfractuur werd het hoofd van 1 tot de komst van de ambulance vastgehouden door een buurbewoner. Bij onderzoek in het ziekenhuis bleek het gelukkig allemaal erg mee te vallen. Er was geen sprake van een nekfractuur.

BPS-nr. :

Feit :onder invloed alcohol achter het stuur

Datum/ tijd :16-05-2003 omstreks 22.18 uur

Locatie :Veluwelaan te Wezep

Betrokkene (1) :58 jarige inwoner van Wezep (2) 19 jarige inwoner van Wezep

Omschrijving: Bij een controle op de Veluwelaan te Wezep werd 1 als bestuurder van een bestelbusje gecontroleerd. Bij een blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Tijdens de ademanalyse bleek zijn alcoholpromillage ruim 0.77 promille te bedragen. 1 kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van 2 uren.

Op het moment dat de agenten op het politiebureau bezig waren met de afhandeling van 1, hoorden zij buiten iemand hevig remmen, gevolgd door een doffe klap. Bleek dat 2 met zijn personenauto probeerde uit te wijken voor een auto die de binnenbocht nam . Hierbij verloor 2 de macht over het stuur, raakte een verkeersheuvel, sloeg over de kop en kwam tot stilstand in de bosjes. Bleek dat ook 2 teveel gedronken had. Bij een ademanalyse bleek zijn alcoholpromillage ruim 1 promille te bedragen. De auto van 2 raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

BPS-nr. :

Feit :inbraak in restaurant

Datum/ tijd :nacht van 16 op 17 mei 2003

Locatie :Eperweg te 't Harde

Betrokkene (1) :

Omschrijving: Vanmorgen omstreeks 06.40 uur werd ontdekt dat er was ingebroken in een restaurant aan de Eperweg. De dader(s) waren het pand binnen gekomen door een ruit te vernielen. In het restaurant zijn enige gokkasten open gebroken en leeg gehaald.