Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-05-2003 Persbericht Politie Limburg Zuid
Zaterdag 17 mei 2003

District Heerlen

Heerlen Grootscheepse alcoholcontrole

Op vier lokaties werden in het district Heerlen alcoholcontroles gehouden. De controles vonden plaats tussen 23.00 uur en 05.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Naast personeel van de politie Limburg-Zuid nam ook de Marechaussee deel aan de alcohol-aktie. Er werd gecontroleerd in de Schoolstraat in Brunssum waar 354 blaastesten werden afgenomen. In de Wilhelminastraat in Brunssum bliezen 514 automobilisten en in de Akerstraat in Hoensbroek werden 40 testen afgenomen. Op de Schelsberg tenslotte moesten 46 automobilisten een blaastest ondergaan. In totaal 954 blaastesten.

In 29 gevallen bleek de bestuurder van de auto teveel alcohol te hebben gedronken en dat leverde even zoveel processen verbaal op. De hoogste "score" was voor een 36 jarige inwoner van Brunssum, hij had een promillage van 1.7 0/00.

Een 31 jarige man uit Brunssum viel bij de controle door de mand toen hij tijdens ontzegging van de rijbevoegdheid reed. De man weigerde mee te werken aan een blaasproef en wilde van de controle plaats in de Wilhelminastraat weglopen. Hierop werd de man aangehouden waarbij hij verzet pleegde. Hij werd overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten.

Heerlen Inbraak

Een woning aan de Zeskant in Heerlen kreeg vrijdagavond ongewenst bezoek. Men verschafte zich toegang na het vernielen van een raam. Het huis werd doorzocht. Gestolen werd audioapparatuur.

Brunssum Aanhouding

Op zaterdagochtend, omstreeks 4.35 uur werd bij de politie gemeld dat een groep jeugdigen overlast bezorgde in de Dorpsstraat in Brunssum. De luidruchtige groep werd door de agenten aangetroffen en op hun gedrag aangesproken. Toen de agenten hun weg voortzetten werden ze door de groep uitgescholden en geprovoceerd waarna men het op een lopen zette.

In de Grachtstraat werd een lid van de groep, die zich inmiddels had opgesplitst, in de kraag gevat. De 23 jarige Brunssummer kreeg een proces verbaal van 69 . Hij vond het nodig om de bekeuring te versnipperen en op straat te gooien, hetgeen een bekeuring van 46 opleverde. Toen hij vervolgens de agent beledigde werd hij aangehouden. Op het bureau werd hem hiervoor een transactie van 240 aangeboden.

District Sittard

Geleen Brand

In een bouwkeet bij een kinderboerderij gelegen aan Ten Eysden in Geleen ontstond brand in een bouwkeet. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 1.30 uur. De brandweer kon helaas niet voorkomen dat de keet volledig uitbrandde. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

Geleen Etalagekraak

Op vrijdagavond, omstreeks 23.00 uur, werd de etalage van een winkel gelegen aan de Rijksweg Zuid in Geleen met twee bakstenen vernield. Uit de etalage werden vervolgens twee tafellampen en een vloerlamp met een gezamenlijke waarde van bijna 1000 gestolen. De diefstal zou volgens getuigen door twee personen met integraalhelmen op zijn gepleegd. Het tweetal weggerend. Een onderzoek in de omgeving door de politie had geen resultaat. Een aantal lampen in de etalage werd door glas beschadigd.

Sittard Aanhouding fietsdief

Op vrijdag werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat op het stationsplein in Sittard een man een fiets aan het stelen was. Door agenten die ter plaatse gingen werd gezien dat een 31 jarige inwoner van Geleen een fiets uit de fietsenstalling wegnam, vervolgens op zijn eigen fiets stapte en met de andere fiets aan zijn hand wegfietste. Hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding bleek de man in bezit te zijn van een groot slagersmes. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

Sittard Aanhouding

Op vrijdagmiddag, omstreeks 15.30 uur werd op de Overhoven in Sittard een 43 jarige inwoner van Sittard aangehouden. De man werd door een van de bewoners ontdekt in de slaapkamer van de woning en vluchtte uit de woning. In de tuin werd hij door een andere bewoner in de kraag gevat en vervolgens overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

District Maastricht

Maastricht Aanhoudingen

Op zaterdagochtend, omstreeks 5.30 uur, werd door de politie op een parkeerplaats aan de Luikerweg een Duits voertuig met daarin 6 slapende personen. Bij de controle bleken drie van de mannen, 18, 20 en 21 jaar oud en afkomstig uit Mannheim, in het bezit van wapens te zijn. Het betreft 2 gasalarmpistolen, een vlindermes en een bus traangas. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor het opmaken van proces verbaal werden ingesloten. De wapens werden in beslag genomen.

Omstreeks 2.45 uur werd op de Wilhelminakade een 19 jarige inwoner van Alfter (D) gecontroleerd. Ook hij bleek in het bezit van een bus traangas. Hij werd aangehouden en het gas werd in beslag genomen.

Maastricht Aanhoudingen

Op zaterdagochtend, omstreeks 3.30 uur werd een 17 jarige inwoner van Maastricht aangehouden. De knaap liet zijn bloot achterwerk zien aan passanten en aan een passerende politiepatrouille. Hij werd ter zake verstoring van de openbare orde aangehouden. De knaap werd in de patrouilleauto geladen en men wilde naar het bureau rijden toen een 35 jarige inwoner van Lichtenvoorde voor de auto ging staan en eveneens zijn broek aftrok. Ook hij werd aangehouden.

Maastricht Ongeval met letsel

Op vrijdagmiddag, omstreeks 15.00 uur, raakte een 54 jarige inwoner van Oupeye (B) gewond op de Eyckelborg. De man die over het fietspad van de Rijksweg in de richting van Gronsveld fietste zag de sleepkabel tussen twee autos niet en maakte vervolgens hierdoor een fikse buiteling. Hij werd met een hoofdwond naar het AZM overgebracht.

Maastricht Vals geld

In een winkel in de Wolfstraat in Maastricht werd vrijdagmiddag, omstreeks 15.30 uur getracht te betalen met een vals biljet van 20 . Toen de verkoopster het biljet niet vertrouwde wilde de verdachte de winkel verlaten, gehinderd door de verkoopster. Hierbij ontstond een worsteling met de verkoopster waarbij de verdachte, die gebrekkig Frans sprak, zijn horloge verloor. Hij wist te ontkomen. Het biljet is voor verder onderzoek in beslag genomen.