Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-05-2003
1e persbericht van zaterdag 17 mei 2003 Berichten uit de regio

Geldrop : Aanhouding na diefstal fiets
Vrijdagavond om 22.00 uur is op de Hertogenlaan een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man met een afgesloten fiets liep. Toen men daar wat van zei rende de verdachte hard weg maar kon korte tijd later door de politie worden aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Hooge Mierde: Aanhouding na bedreiging met een mes In een horecagelegenheid aan de Kerkstraat is vrijdagavond om 22.45 uur, een 33-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor in deze horecagelegenheid enkele bezoekers en het bedienend personeel met een mes te hebben bedreigd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. Het mes is inbeslaggenomen.

Geldrop: Inbraak in een woning
In een woning aan de Meeuwenhof is vrijdag tussen 19.30 uur en 22.15 uur, ingebroken. Men kwam de woning binnen door vernieling van een ruit aan de achterzijde. Uit de woning zijn geld en sieraden weggenomen

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Een 40-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond om 23.40 uur in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor zijn vrouw te hebben mishandeld en met de dood bedreigd. Hij is na enig verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor onderzoek is ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boutenslaan is vrijdagavond om 22.09 uur een 50-jarige automobilist uit Eindhoven, aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn. Hij blies ruim 1,35 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is in gevorderd.

Om 22.41 uur is op de Boutenslaan een 29-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De bestuurder had gedronken. Hij blies ruim
1.20 promille en kreeg een transactie van 480 en een rijverbod van 5 uur.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal bromfiets
Vrijdagavond om 23.57 uur is op de Begijnenhof een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Politiemensen zagen de man morrelen aan een bromfiets. Op hun vraag of dit zijn eigen bromfiets was kon de man geen antwoord geven. Bij controle bleek dat het slot van de bromfiets was verbroken. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld. Uit onderzoek bleek dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd.

Veldhoven: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 01.41 uur is op de Dorpsstraat een 29-jarige snorfietser uit Veldhoven aangehouden. De man had gedronken en blies
1,35 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nederwetten: Onder invloed
Een 16-jarige Nuenense bestuurder van een personenauto is zaterdagmorgen om 01.45 uur, op de Hoekstraat aangehouden. De jongeman was met de auto tegen een lantaarnpaal aangereden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en had gedronken. Hij blies ruim 0,95 promille. Uit onderzoek bleek dat hij kort ervoor ook nog tegen een geparkeerd staande auto was aangereden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De ouders zijn in kennis gesteld en hebben de jonge bestuurder opgehaald.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Zaterdagmorgen om 02.25 uur is op het Stratumseind een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had kort ervoor, bij een onenigheid, een 37-jarige Eindhovenaar met gebalde vuist in het gezicht geslagen. Het slachtoffer heeft zich daarvoor onder doktersbehandeling moeten stellen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Een politiesurveillance hoorde, op de Zuid Koninginnewal, dat er een ruit vernield werd. Toen zij polshoogte gingen nemen zagen ze een man die de ruit van een deur, van een bedrijf, ingooide. Toen er gevraagd werd waarom hij dat deed antwoordde de man dat hij daar in wilde breken. Dit kon de politie niet toestaan waarop de 25-jarige inwoner van Helmond, om 02.28 uur, is aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na inbraak
Op de Vlierdensedijk is zaterdagmorgen om 04.00 uur een 39-jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden. Personeel van een beveiligingsbedrijf hadden een verdachte situatie gesignaleerd. Nadat de politie, met medewerking van honden, de zaak hadden afgezet, probeerde de verdachte er met zijn auto vandoor te gaan. In zijn auto zijn diverse inbrekerswerktuigen, handschoenen , gereedschap e.d. aangetroffen. De verdachte is inverzekering gesteld. Zijn auto is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Handel: Onder invloed
Op de Handelseweg is zaterdagmorgen om 02.55 uur een 27-jarige Poolse automobilist aangehouden. De bestuurder had gedronken en was met zijn, onverzekerde auto, achteruit tegen een ander personenauto aangereden. De blaasproef gaf een uitslag van ruim 2.20 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 12 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is veilig gesteld.