Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 17-05-2003
Persberichten van zaterdag 17 mei 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot zaterdagmiddag 13.00 uur.

Inbraken

OOSTERHESSELEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd zeker vier keer ingebroken. In een cafetaria aan de Burg. de Kockstraat werd ingebroken maar niets vermist en in een fietsenzaak in dezelfde straat werd de kassalade weggenomen maar later in de omgeving teruggevonden. Ook werd in de bibliotheek ingebroken en de kantine van de voetbalvereniging. Nog niet bekend of er iets weg is. Er moet nog aangifte worden gedaan.

Jeugdige schutter
ASSEN Zaterdagavond zagen agenten dat vanuit een slaapkamerraam aan de Diamantstoep met een luchtdrukpistool werd geschoten. Het wapen werd in beslag genomen. De 15-jarige eigenaar leverde ook nog een alarmpistool in. Hij krijgt een proces-verbaal en zal het HALT-traject ingaan.

Verkeersongeval met letsel
OOSTERHESSELEN Zaterdagmiddag verleende een 77-jarige bestuurder uit Oosterhesselen, toen hij vanaf de Namlokatie de Boksloot opreed, geen voorrang aan een 27-jarige man uit Emmen die over de Boksloot reed. De beide bestuurders alsmede een inzittende 22-jarige vrouw uit Emmen raakten gewond. De beide inwoners van Emmen werden naar het SZE overgebracht waarna de man na onderzoek het ziekenhuis kon verlaten. De andere bestuurder werd met knieletsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

ERM Op zaterdagavond werd een 28-jarige bromfietser uit Coevorden liggend op de grond aangetroffen aan de Steenbakkersweg. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij werd met een gebroken sleutelbeen naar het SZE overgebracht. Daar weigerde hij mee te werken aan een bloedproef.

KLAZIENAVEEN Op zaterdagavond reed een 44-jarige man uit Korschenbroich (Duitsland) met zijn auto over de Verlengde Scheperweg. Daar keerde hij waarbij hij werd aangereden door een 45-jarige bromfietser uit Weiteveen die achter hem reed. De bromfietser werd met onbekend letsel naar het SZE overgebracht. Nog niet bekend wat het alcoholpromillage was van de bromfietser.

Alcohol in verkeer
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 21-jarige bromfietser uit Zuidlaren gecontroleerd toen hij over de Industrieweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,5. Hij had ook geen bromfietscertificaat waarvoor hij een transactie kreeg van 57 euro.

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 20-jarige man uit Emmen gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Sterrenkamp reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,2.

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag reed een 19-jarige man uit Staphorst met zijn auto over het Zuideinde. Hij had een alcoholpromillage van 0,8.
In dezelfde nacht werd een 32-jarige man uit de gemeente Westerveld gecontroleerd toen hij over het Prinsenplein reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

RODEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 30-jarige man uit Roden gecontroleerd toen hij met zijn auto over de Raadhuisstraat reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,9.

Autokrakers aangehouden
HOOGEVEEN Na een melding dat er ingebroken werd in een auto aan de Hoofdstraat kon de politie zaterdagmorgen omstreeks 01.30 uur twee mannen (17 en 22 jr) uit Hoogeveen aanhouden. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij bij de auto bezig waren. Er was een ruit ingeslagen en het dashboardkastje opengebroken.

Woninginbraken
BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in twee in aanbouw zijnde woningen aan de Weegbreelaan en de Kamperfoeliehof ingebroken. Er werd een cv-ketel en een compressor uit de ene woning weggenomen, uit de andere werd een thermostaat weggenomen.

Inbraak in apotheek
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een ruit ingegooid van een apotheek aan de Haagjesweg. Nog niet bekend wat is weggenomen.

Inbraak in school
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een raam ingeslagen van een school aan de van Goghlaan. Er werd een computerkast weggenomen.

Zakkenrollen
ASSEN Op zaterdagmiddag werden twee dames van hun spullen beroofd. Een 78-jarige vrouw uit Assen raakte op het Mercuriusplein haar portemonnee kwijt die ze in haar tas had. Er zat een klein geldbedrag in en enkele pasjes.
Aan de Minervalaan raakte een 81-jarige vrouw uit Assen haar portemonnee kwijt toen zij aan het winkelen was. De beurs werd uit de boodschappentas gehaald. Zij mist een bedrag van 90 euro en enkele pasjes.

Woningbrand
EMMER-COMPASCUUM Zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur brak brand uit in een woning aan de Populierenlaan. Een buurvrouw ontdekte de brand. De bewoner kon tijdig de woning verlaten. De brand is ontstaan in de hal van de woning, vermoedelijk in de omgeving van de meterkast. De politie trof op de eerste verdieping een kleine hennepkwekerij aan.

Overlast jeugd
EMMEN Na klachten uit de omgeving dat rondhangende jeugd overlast veroorzaakte werd een groep van 14 jongeren aangetroffen in het winkelcentrum Valkenveld. Twee van hen, een 16 en een 17-jarige jongen uit Emmen, dronken alcoholische drank en kregen daarvoor een bekeuring. De ouders van alle jongeren zullen een brief krijgen waarin staat dat zij voor overlast hebben gezorgd.

Verkeerscontrole
BEILEN Op vrijdagmiddag en avond werd een grote verkeerscontrole gehouden aan de Domoweg. Er werden 387 blaasproeven afgenomen van bestuurders, maar geen overtredingen vastgesteld. Zes bestuurders kregen een bon omdat zij geen autogordel droegen, één bestuurder kreeg een bon omdat hij een gladde band had en een andere bestuurder reed in een auto die niet APK-gekeurd was..