Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 17 mei 2003

* OVERVAL OP ZAAK IN HUISHOUDELIJKE ARTIKELEN

VLAARDINGEN - Vrijdagavond rond kwart voor zeven werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een zaak in huishoudelijke artikelen in de Nettenboetsterstraat. De overvaller liep bij binnenkomst direct naar een kassa, waar een zestienjarige medewerkster stond. Onder bedreiging met het vuurwapen moest zij de kassa openen, waaruit de overvaller een bedrag van enkele honderden euro's griste en vervolgens de zaak uitrende. De man stapte daarna in een kleine rode personenauto en reed erin weg.
* MAN BEROOFD
VLAARDINGEN - Zaterdagmorgen kort na één uur werd een op de Schiedamseweg lopende 55-jarige Vlaardinger plotseling door drie mannen tegen de grond gewerkt. Vervolgens werd zijn portemonnee, met daarin zo'n 100 euro, uit zijn broekzak gehaald, waarna de drie mannen wegliepen in de richting van de NS-station Vlaardingen-Oost.

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
SCHIEDAM - Politiepersoneel van het district Schiedam stelde vrijdagmiddag rond één uur, na een melding over een inbraak, een onderzoek in een woning aan de Lange Haven in. In de woning bleken twee kamers als hennepkwekerij te zijn ingericht. In totaal werden 480 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de
elektriciteitsvoorziening af. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


1. AANPAK DRUGSOVERLAST
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Spangen/Mathenesse van het district Rotterdam-West pakte vrijdagmorgen op de Mathenesserdijk in totaal achttien verslaafden op grond van de APV op. De achttien junks veroorzaakten overlast en gebruikten drugs. Allen kregen op het bureau een dagvaarding-in-persoon uitgereikt en kregen tevens gebiedsontzeggingen opgelegd, variërend van 24 uur tot 14 dagen.


* SUPPORTERS OP DE VUIST
ROTTERDAM - Voor aanvang van de voetbalwedstrijd Sparta-FC Dordrecht, vrijdagavond op het Kasteel in Spangen, kwam het tussen enkele tientallen supporters van beide clubs tot een fikse vechtpartij, waarbij werd geschopt, geslagen en met stenen en ijzeren voorwerpen werd gegooid. Een groot aantal politiemensen haalden, met gebruikmaking van de wapenstok, de supporters uit elkaar.
Na afloop werden de FC Dordrecht-supporters uit vrees voor herhaling onder begeleiding naar het nabijgelegen NS-station Schiedam gebracht, waar zij op de trein werden gezet.
* BOLLETJESSLIKSTER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield vrijdagavond in een woning aan de Vroesenlaan een 24-jarige Rotterdamse aan op grond van de Opiumwet. De vrouw was juist die dag met het vliegtuig uit Curaçao gekomen en had daar bolletjes met cocaïne geslikt.
Thuisgekomen hadden een paar bolletjes via de natuurlijk weg haar lichaam verlaten, maar er moesten er nog zo'n 60 komen. De vrouw werd, nadat zij in verzekering was gesteld, opgesloten in een cel met een speciaal aanwezig drugstoilet.

* DRIE JEUGDIGEN PLEGEN DRIE BEROVINGEN KORT ACHTER ELKAAR

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Vrijdagmiddag tussen half zes en kwart over zes werden door drie nog voortvluchtige knapen kort achter elkaar drie berovingen gepleegd in Capelle aan den IJssel. Rond half zes werd een achttienjarige jongen uit Rhoon op de Waterberg door het drietal beroofd van zijn rugzak, met daarin kleding. Kort daarna werd op de Klaas Klinkertkade een 25-jarige Rotterdammer door de drie jongens van zijn fiets geduwd, daarna vastgepakt en vervolgens beroofd van zijn portemonnee, waarin zo'n tien euro en een rijbewijs.
Een derde slachtoffer werd even na zes uur door het drietal gemaakt. Op de Max Havelaarbrug werd een zeventienjarig meisje uit Capelle aan den IJssel beroofd van haar fiets, nadat haar door de drie jongens de weg was versperd. Het meisje kwam daarbij te vallen en liep lichte verwondingen op.

* ALCOHOLCONTROLES
ROTTERDAM/CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Personeel van de Verkeerspolitie en de districten Feijenoord-Ridderster en Oost hielden vrijdagmiddag, -avond en -nacht alcoholcontroles op de Rijksweg A15, Marathonweg en Algeraweg en Abram van Rijckevorselweg beiden in Capelle aan den IJssel. Bij de alcoholcontrole op de Rijksweg A15, die met name was gericht op bestuurders van bedrijfsbusjes, moesten tussen vier uur 's middags en tien uur 's avonds 522 automobilisten een blaastest afleggen. Vijf automobilisten bleken onder invloed van alcohol te verkeren. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor geen gordel om, verkeerde kentekenplaten en mistlicht voeren. Op de Marathonweg moesten tussen half twee 's middags en half elf 's avonds 1660 automobilisten blazen. Hier werden negen automobilisten aangehouden, omdat zij met een slok teveel op achter het stuur zaten.
Tussen half acht vrijdagavond en kwart voor vier zaterdagmorgen werd achtereenvolgens op de Algeraweg en Abram van Rijckevorselweg gecontroleerd. Hier moesten 1500 automobilisten de blaastest afleggen, waarbij er elf werden aangehouden voor alcoholgebruik. Van één automobilist werd hier het rijbewijs ingevorderd. Tegen de overige tien werd proces-verbaal opgemaakt.
* BROMFIETS- EN GORDELCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Zuid en Rotterdam-Centrum hielden vrijdagmiddag en -avond bromfietscontroles op de Zwaardijk in Poortugaal, de Rivierweg in Rhoon en op de Groene Kruisweg, Hoogvliet, Pernis en het Kruisplein in Rotterdam.
Tussen één uur 's middags en tien uur 's avonds werd een gecombineerde bromfiets- en autogordelcontrole gehouden op de Zwaardijk en vervolgens op de Rivierdijk. Daarbij werden veertig bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsers voor onder meer teveel vermogen, geen helm op, geen bromfietscertificaat en geen verzekering. Bij de automobilisten werden er 38 op de bon geslingerd voor het niet dragen van de autogordel. Bij de bromfietscontroles op de Groene Kruisweg, in Pernis en Hoogvliet, die tussen twee uur 's middags en negen uur 's avonds werden gehouden, werden 32 bonnen uitgedeeld voor onder meer teveel vermogen, geen bromfietscertificaat en geen helm op. Op het Kruisplein, waar 's middags tussen twee en vijf uur werd gecontroleerd, werden zestien bromfietsberijders bekeurd voor teveel vermogen, geen helm op, jonger dan zestien jaar en geen verzekering.

* BEJAARDE BEWOONSTER SLACHTOFFER VAN SMOEZENMAKER

Vrijdagmiddag rond één uur liet een 81-jarige bewoonster van het Stoutenburg, na aanbellen, een ongeveer 22-jarige man in haar woning, die van haar wat informatie voor zijn oma wilde over een leegstaande woning naast haar. Terwijl de bewoonster de man rondleidde in haar woning, zag een onbekende vrouw ook kans in de woning te komen.
Toen het tweetal even later onder dankzegging weer vertrok bleek dat zij er met een geldbedrag van ruim duizend euro, bankpas en diverse sieraden vandoor waren gegaan.

* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield vrijdagavond op verzoek van de buurtagenten van het district Rotterdam-Centrum in verband met klachten van bewoners over hoge rijsnelheden een radarsnelheidscontrole op de Burgemeester Van Walsumweg. Tussen kwart voor acht en kwart over tien namen 68 van de 684 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur.

Middaguitgave vrijdag 16 mei 2003

* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagmorgen op de Giessenbaan een verkeerscontrole. Tussen acht en negen uur werden 19 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel, het overschrijden van een doorgetrokken streep en het overtreden van de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur.


* IN HELLEVOETSLUIS INBREKENDE ROTTERDAMMER MELDT ZICH BIJ POLITIE

HELLEVOETSLUIS - Vrijdag werd een 24-jarige Rotterdammer voorgeleid aan de Officier van Justitie, nadat hij zich dinsdagmiddag j.l. bij het politiebureau Hellevoetsluis had gemeld met de mededeling dat hij een aantal door hem gepleegde inbraken wenste op te biechten. Tijdens het verhoor bekende de Rotterdammer twee inbraken in bedrijfspanden in juli en augustus van het vorig jaar aan de Kickersbloem en Nijverheidsweg, een inbraak in een tankstation aan de Nijverheidsweg in augustus van dat jaar, eveneens in die maand een vernieling aan de Marconiweg en een poging en een daadwerkelijke inbraak in een woning aan de Dennenspanner, alle in Hellevoetsluis, in april en begin mei van dit jaar. e Rotterdammer maakte tijdens zijn inbraken een geldbedrag van zo'n 1.000 euro, enkele cd's, pakken koffie, frisdrank en tijdschriften buit. Het geld ging op aan de drankverslaving van de man.


* AUTODIEF AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmorgen omstreeks kwart over vijf op de Henegouwerlaan een auto, die werd bestuurd door een 21-jarige man uit Rotterdam, staande. De man had de auto een dag eerder op de Mathenesserlaan gestolen van een 36-jarige Rotterdammer. Politiemensen zagen de ontvreemde auto rijden op de Admiraal De Ruyterweg en gaven de man een stopteken. De autodief reed echter door, waarop een achtervolging werd ingezet. Op de Henegouwerlaan reed de verdachte met de auto tegen een verkeerspaal aan, waarna hij werd aangehouden. De 21-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmorgen op de Maasboulevard een snelheidscontrole. Tussen half acht en half tien gingen 21 van de in totaal 1245 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/uur in plaats van '50'.


* SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Zuid hield vrijdagmorgen op de Waalhaven ZZ met de laser patrol een snelheidscontrole. Tussen negen en elf uur gingen 60 automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur in plaats van '50'. Tevens kregen zeven automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en onnodig claxonneren.