Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

DISTRICT IJSSELSTREEK

Nadere informatie:

Afd. Voorlichting, Rein Brummel

Tel. 055-5482050

PERSBERICHTEN

Politie District IJsselstreek

Datum: 17 mei 2003

BPS-nr. :03-282543

Feit :vechtpartij in jeugdhonk

Datum/ tijd :16-05-2003 omstreeks 23.20 uur

Locatie :Jolinkweg te Eefde

Betrokkene (1) :21 jarige inwoner van Zutphen (2) 19jarige inwoner van Zutphen (3) 19 jarige inwoner van Zutphen

Omschrijving: Omstreeks 32.20 uur ontstond er een vechtpartij in een jeugdhonk aan de Jolinkweg te Ede. Bij komst van de politie bleek dat er een jongen door het personeel van het jeugdhonk naar het ziekenhuis was gebracht i.v.m. zijn verwondingen. De vechtpartij ontstond toen een 1 tegen de sigaret van een jongen opliep. Vervolgens ging 1 met de inhoud van een fles drank rond spuiten. Toen hiervan wat werd gezegd ontstond er een vechtpartij.

1, 2 en 3 werden aangehouden ter zaken openlijke geweldpleging.

De politie stelt een nader onderzoek in. De jongen die naar het ziekenhuis is gebracht is een 19 jarige inwoner van Eefde. Over zijn verwondingen is nog niets bekend.

BPS-nr. :

Feit : Joyriding en vele aanrijdingen

Datum/ tijd : 17-05-2003 omstreeks 03.30 uur

Locatie :Oosterwaal te Lochem

Betrokkene (1) :

Omschrijving: Omstreeks 03.30 uur kwamen er bij de politie diverse meldingen binnen dat een bestuurder van een witte bestelbus als een bezetene door het centrum van Lochem reed. Ook zou de bestuurder van deze auto eerder in de nacht al op een dergelijke manier door Borculo hebben gereden.

Door de politie werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld. Het bleek dat de bestuurder van de bestelauto op de Oosterwal een aanrijding had veroorzaakt. Ter plaatse bleek dat op de Oosterwal een zwaar beschadigde auto van een 27 jarige inwoner van Lochem stond. Ook bleek dat in deze straat een grote betonnen vuilcontainer geheel was vernield. Iets verder werd de zwaar beschadigde witte bestelbus aangetroffen. Bij onderzoek werden in de omgeving nog diverse auto's met schade aangetroffen.

De bestuurder van de witte bestelbus was inmiddels lopend verdwenen. De bus is eigendom van een inwoner van Ruurlo. Vermoedelijk heeft de zoon van de eigenaar de auto zonder toestemming meegenomen en is hiermee rond gaan crossen. De politie stelt een nader onderzoek in.

BPS-nr. :

Feit :poging diefstal auto

Datum/ tijd :nacht van 16 op 17 mei 03

Locatie :parkeerplaats de Bleuming te Bussloo

Betrokkene (1) :

Omschrijving: afgelopen nacht heeft men vanaf de parkeerplaats de Bleuming te Bussloo getracht een personenauto te stelen. Men vernielde een ruit om in de auto te kunnen komen. Kennelijk heeft men de auto niet kunnen starten. Een ernaast staande auto werd eveneens opengebroken door een slot te forceren. In de directe omgeving van de parkeerplaats werd een gestolen auto aangetroffen.