Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 mei 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555588

Aanrijding met letsel
03-064169
Hengelo, kruising Oldenzaalsestraat/Deuningerstraat Vrijdag 16 mei omstreeks 11.25 uur Een 42-jarige automobiliste uit Deurningen reed op de Deurningerstraat en bracht haar auto voor de kruising met de Oldenzaalsestraat, een voorrangsweg, tot stilstand. Doordat haar voet van de koppeling schoot, schoof de auto de Oldenzaalsestraat op. Op dat moment naderde haar van links een 54-jarige fietser uit Hengelo. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 54-jarige (nog onbekend) letsel opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Eenzijdig ongeval met letsel
03-064316
Hengelo, Uitslagsweg
Vrijdag 16 mei omstreeks 14.45 uur Een 39-jarige man uit Hengelo reed met zijn scooter op de Uitslagsweg in de richting van de Landmanweg. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en belandde in de linkerberm. De man viel van zijn scooter en kwam in de berm terecht. De scooter belandde in het weiland. Omdat het slachtoffer last had van zijn rug en arm, werd hij voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Eenzijdig ongeval met letsel
03-064566
Enschede, A35
Vrijdag 16 mei omstreeks 22.50 uur Een 24-jarige automobilist uit Hengelo reed op de A35 in de richting van Hengelo. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. De auto sloeg vervolgens over de kop, vloog over de vangrail, botste tegen een informatiebord en kwam hierna tot stilstand. Zowel de bestuurder als een bij hem in de auto zittende 32-jarige man uit Hengelo, werden met letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 24-jarige bestuurder liep onder meer een hoofdwond op en moest vannacht in het ziekenhuis blijven. De 32-jarige man liep diverse snij- en schaafwonden op en een pijnlijke rug maar mocht na behandeling naar huis. De auto raakte total loss.

Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed 03-064428
Losser, Gronausestraat
Vrijdag 16 mei omstreeks 17.50 uur Bij controle bleek een 52-jarige automobilist uit Overdinkel onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,16 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man reeds vaker was bekeurd wegens het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Automobilist bekeurd
03-064301
Enschede, Dennenweg
Vrijdag 16 mei omstreeks 14.45 uur Surveillerende politieagenten zagen dat een automobilist harder reed dan de aldaar geldende 30 km per uur en hielden hem ter waarschuwing staande. Omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd een blaastest gedaan. Deze wees uit dat hij inderdaad teveel gedronken had. Hierop werd de verdachte, een 58-jarige man uit Enschede, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,17 promille. Verder bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat de auto niet verzekerd was. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens vernieling auto's 03-064306
Borne, De Ruyterstraat en Wensinkstraat Vrijdag 16 mei omstreeks 15.10 uur Er kwam een melding binnen dat iemand in De Ruyterstraat auto's aan het vernielen was. Terwijl politieagenten naar de betreffende locatie onderweg waren, werd gemeld dat de man zich nu aan de Wensinkstraat bevond en ook daar vernielingen zou plegen. Kort daarop werd de verdachte, een 33-jarige man uit Borne, in de Wensinkstraat aangetroffen en aangehouden. Na onderzoek bleek dat in beide straten van meerdere auto's de spiegels waren omgeklapt. In de meeste gevallen was er geen sprake van schade. Een paar auto's waren echter beschadigd door het afbreken van de spiegel en/of het ombuigen van de antenne. Tegen de 33-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens winkeldiefstal 03-064398
Hengelo, Thiemsbrug
Vrijdag 16 mei omstreeks 17.10 uur Er kwam een melding binnen van diefstal in een winkel aan de Thiemsbrug. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar hen door winkelpersoneel werd verteld dat zij bezoek hadden gehad van twee vrouwen, waarvan er één een buggy bij zich had gehad. Toen één van de vrouwen de winkel verliet, was het alarm afgegaan. Bij onderzoek door het winkelpersoneel bleek dat zij een alarmlabel in haar jas had zitten, afkomstig van een artikel in de winkel. De twee vrouwen waren er vervolgens vandoor gegaan. De buggy, met hierin een jongetje van anderhalf jaar, was echter in de winkel achtergebleven. Aan de buggy hingen meerdere tassen met hierin kleding en schoeisel van diverse winkels. Terwijl de politieagenten in de winkel waren, kwamen de twee verdachten de winkel weer binnenlopen. Zij werden door het personeel herkend en vervolgens door de politie aangehouden. Het gaat om twee vrouwen uit Tilburg van resp. 22 en 32 jaar. In één van de tassen werd een kniptang en een magneet aangetroffen, waarmee alarmlabels geopend kunnen worden. Deze zijn inbeslaggenomen. De twee verdachten verklaarden met de trein te zijn gekomen maar bleken na onderzoek met de auto gekomen te zijn. Deze werd in een parkeergarage aangetroffen. Ook hierin werden enkele tassen aangetroffen met goederen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek wordt ingesteld. Het zoontje van de 22-jarige verdachte werd gisterenavond door een familielid opgehaald.

Aanhouding wegens winkeldiefstal 03-064436
Enschede, Noorderhagen
Vrijdag 16 mei omstreeks 17.50 uur Een 30-jarige man uit Enschede werd door de beveiliging buiten de winkel aangehouden nadat hij betrapt was op het stelen van een fles drank. Hij had de fles in zijn broekzak gestopt en was zonder te betalen de winkel uitgelopen. De politie nam de verdachte over en hield hem aan. De 30-jarige bleek dronken te zijn en werd in de cel opgesloten. Omdat hij reeds vaker met de politie in aanraking is geweest, is hij in overleg met justitie in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding wegens doorrijding na aanrijding 03-064511
Hengelo, rotonde Haaksbergerstraat/Wolfkaterweg Vrijdag 16 mei omstreeks 21.30 uur Een 36-jarige automobilist uit Albergen reed vanuit de Haaksbergerstraat de rotonde op. Op het moment dat hij op de rotonde reed, kwam vanuit de Wolfkaterweg met hoge snelheid een auto de rotonde oprijden. De bestuurder van deze auto haalde de 36-jarige links op de rotonde in en raakte met de rechter voorzijde van de auto de linker achterzijde van de auto van de 36-jarige. Beide auto raakten beschadigd. De veroorzaker van de aanrijding reed zonder te stoppen door. De 36-jarige bedacht zich geen moment en ging de auto achterna. Tijdens de achtervolging belde hij de politie. Telefonisch werd contact gehouden en de positie van de auto's doorgegeven. Politieagenten troffen de beide auto's even later rijdend op de Twekkerlerweg en gaven de doorrijder een stopteken waaraan hij voldeed. De verdachte, een 25-jarige man uit Hengelo, werd vervolgens aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding wegens mishandeling 03-064524
Rijssen
Vrijdag 16 mei omstreeks 22.40 uur Een 20-jarige man uit Wijhe werd door de politie aangehouden nadat hij een hem bekende 59-jarige man uit Rijssen had mishandeld. De 20-jarige was kwaad op de 59-jarige man en had vrijdagavond bij hem aan de bel gestaan. Toen de 59-jarige man opendeed, sloeg de 20-jarige hem naar de grond en schopte hem. Gevolg was onder meer een bult op het hoofd en een lichte verwonding aan het oor. De 59-jarige man deed aangifte van mishandeling. De 20-jarige verdachte werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na overtreding maximum snelheid 03-064539
Wierden, Rijssensestraat
Vrijdag 16 mei omstreeks 23.40 uur Een 19-jarige automobilist uit Rijssen werd door de politie op de Rijssensestraat aangehouden. Even daarvoor had de 19-jarige op de Wierdensestraat onder meer een politieagent ingehaald. Hij had hierbij de doorgetrokken streep genegeerd en was vervolgens met verhoogde snelheid over de aanwezige verdrijvingsvlakken en voorsorteervakken gereden. Hij reed op een gegeven moment 145 km per uur terwijl daar slechts 80 km per uur is toegestaan. Op de Rijssensestraat werd hem een stopteken gegeven waaraan hij voldeed. De verdachte werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed 03-064572
Rijssen, Watermolen
Zaterdag 17 mei omstreeks 01.00 uur Bij controle bleek een 21-jarige automobilist uit Rijssen onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,05 promille. Omdat de 21-jarige al vaker was bekeurd wegens het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto inbeslaggenomen na verkeersovertredingen 03-064605
Almelo, Wierdensestraat
Zaterdag 17 mei omstreeks 03.00 uur Surveillerende politieagenten zagen een automobilist met een snelheid van 90 km per uur op de Burgemeester Raveslootsingel rijden. Op de kruising Burgemeester Raveslootsingel/Zuiderstraat/Nieuwstraat sloeg de bestuurder linksaf de Nieuwstraat in en negeerde hierbij het rode licht. Op de Witvoetenstraat werd hem een stopteken gegeven. Hij reed echter, ongeacht de verkeersdrempels, met hoge snelheid door en veroorzaakte door zijn onverantwoorde rijgedrag bijna diverse aanrijdingen. Op de Wierdensestraat besloot hij plotseling te stoppen. De verdachte, een 40-jarige man uit Almelo, bleek onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse op het bureau gaf een resultaat van 0,9 promille. Zijn rijbewijs bleek ingevorderd te zijn omdat hij reeds eerder wegens het rijden onder invloed van alcohol bekeurd was. Op grond hiervan werd zijn auto inbeslaggenomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Aanhouding wegens vernieling auto 03-064610
Hengelo, Burgemeester Jansenstraat Zaterdag 17 mei omstreeks 03.15 uur Een 18-jarige jongen uit Almelo werd aangehouden nadat getuigen hadden gezien dat hij een mercedes-ster van een taxi had afgetrokken. De 18-jarige wilde er vandoor gaan maar werd door getuigen vastgehouden. Hierbij stootte de 18-jarige zijn hoofd en liep een lichte verwonding aan zijn hoofd op. De 31-jarige taxichauffeur uit Hengelo deed inmiddels namens zijn werkgever aangifte van vernieling van de auto. De 18-jarige werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed 03-064621
Losser, Arendstraat
Zaterdag 17 mei omstreeks 04.45 uur Bij controle bleek een 23-jarige automobilist uit Enschede onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1.08 promille. In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding wegens mishandeling 03-064628
Hengelo, Burgemeester Jansenplein Zaterdag 17 mei omstreeks 04.40 uur Een 23-jarige man uit Hengelo stond met een groep vrienden op het Burgemeester Jansenplein. Op een gegeven moment kwamen er drie knapen langs en riepen de groep toe. Eén van de jongens uit de groep reageerde hierop. Kort daarop zag de 23-jarige man dat de drie knapen met zijn kameraad aan het vechten waren. Hij liep naar hen toe en wilde de boel sussen. Hij werd daarop zelf door de drie knapen mishandeld. Hij kreeg een klap in zijn nek, viel op de grond en werd vervolgens tegen zijn hoofd geschopt. De politie werd gewaarschuwd en hield even later de drie verdachten aan. De 23-jarige man ging voor behandeling naar het ziekenhuis en bleek een gekneusde kaak te hebben. Hij deed inmiddels aangifte. De drie verdachten, een 29-jarige uit Hengelo, een 31-jarige uit Hengelo en een 29-jarige uit Amsterdam, werden voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.