Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

DEMONSTRATIE RUSTIG VERLOPEN

Apeldoorn, 17 mei 2003.

De demonstratie van comité Kusters in Apeldoorn is rustig verlopen. Dankzij een grote inzet van de politie heeft comité Kusters op een afgeschermd industrieterrein de gelegenheid gekregen om een uur te demonstreren. Ca. 80 aanhangers van het comité Kusters waren hierbij aanwezig. De bestuursrechter in Zutphen had de gemeente Apeldoorn opgedragen zorg te dragen voor de veiligheid van de demonstranten en het ongestoorde verloop van de betoging.

De politie had voor het ongestoorde verloop van deze betoging 385 politiemensen op de been gebracht, waaronder drie pelotons Mobiele Eenheid, politie te paard, aanhoudingseenheden en een politie helikopter. Tijdens de demonstratie, die tussen 13.00 en 14.00 uur plaats vond, zijn veertien toeschouwers rondom het terrein van de betoging aangehouden. De grond van deze aanhoudingen liep uiteen van opruiing, verboden wapenbezit tot openlijke geweldpleging. De leeftijd van de verdachten varieerde van 14 tot 21 jaar.

In de loop van de ochtend werden in de binnenstad van Apeldoorn drie demonstranten van DWARS (de jongerenorganisatie van Groenlinks in Apeldoorn) aangehouden op grond van het deelnemen aan een verboden demonstratie.

Einde persbericht.

Met vriendelijke groet

Henk van Elteren politie Noord- en Oost-Gelderland