Ingezonden persbericht


Junioren AA Drink Basketball


Academy nationaal kampioenschap


ROTTERDAM - De junioren van de AA Drink Basketball Academy van Rotterdam Basketbal hebben zaterdag 17 mei in de Zadkine Basketbalhal in Rotterdam voor de eerste maal in de historie van de club de nationale titel bij de junioren veroverd. Vijf jaar nadat de opleiding aan het Thorbecke Lyceum in Rotterdam werd gestart, kon de selectie van coach Erik Braal gekroond worden tot beste juniorenteam van ons land. In een zinderende finale werd Ricoh/Astronauts na een 33-26 ruststand met 65-63 verslagen.

De junioren van Rotterdam Basketbal, die eerder dit seizoen ook al de nationale beker wonnen, dicteerden de wedstrijd tegen Ricoh/Astronauts voor eigen publiek vanaf de eerste seconde. De periodestanden waren 16-11, 33-26 en 47-38. In de vierde en laatste periode kreeg de wedstrijd echter een geweldige apotheose. De Amsterdammers kwamen na een run van negen punten bij 54-55 voor de eerste maal op voorsprong. Vervolgens moesten Sjors Besseling (negen punten, dertien rebounds en vier assists) en Arvin Slagter (twaalf punten) met elk vijf persoonlijke fouten naar de kant en leek de wedstrijd naar de kant van de gasten te kantelen. Maar onder aanvoering van het duo Jorne Snabilie en Ties Teeuwkens (beiden negen punten) en Trevor Conally Carbo (topscorer met dertien punten) vocht Rotterdam Basketbal zich weer naar een voorsprong. Met nog zeven seconden te gaan en 65-63 op het scorebord kreeg Ricoh/Astronauts nog eenmaal balbezit. Maar het laatste schot en de tip-inn rolden uit de ring.

De Rotterdammers veroverden op basis van inzet, vechtlust en teamspirit de eerste nationale titel uit de historie van de club. Coach Erik Braal liet tijdens de Final Four in de Maasstad alle tien zijn spelers binnen de lijnen komen en werd na afloop door zijn succesvolle selectie onder de douche gezet. De thuisploeg schoot in totaal 17 van de 31 tweepunters raak, zeven van de 22 driepunters en acht van de dertien vrije worpen. De door AA Drink ondersteunde formatie pakte voor het oog van 750 toeschouwers 35 rebounds en 21 steals.

Na afloop van de wedstrijd werden de Rotterdamse talenten Arvin Slagter en Sjors Besseling gekozen in het All Star-team. Besseling werd over twee dagen gekozen tot MVP van de Final Four. Na afloop werd de selectie van de AA Drink Basketball Academy in het bijzijn van AA Drink-directeur Cees Pille senior (rechts op de foto) gehuldigd.