Koninklijke Nederlandse Schaakbond

HSG wint BERK NK Snelschaken voor Clubteams 2003

Op zaterdag 17 mei organiseerde Schaakclub "De Vogelwijk" uit Den Haag voor het tweede achtereenvolgende jaar het NK snelschaken voor clubteams. Het Golden Tulip Bel Air hotel fungeerde wederom als fraaie speellocatie en Berk (Accountants en Belastingadviseurs) trad op als nieuwe hoofdsponsor. Met in totaal 86 teams, verdeeld over vier groepen, verliep het toernooi zonder noemenswaardige problemen.

De heer Donner, Minister van Justitie én neef van de beroemde schaker Donner, reikte de vele prijzen uit. Er waren zowel groepsprijzen (A, B, C en D) als klasseprijzen (van Meesterklasse tot en met 4e klasse onderbond).

Het winnende team van HSG, samen met minister Donner

De hoofdgroep (26 teams) werd gewonnen door de spelers van HSG 1, die in 11 ronden Zwitsers 21 matchpunten en 33 bordpunten behaalden. Het enige matchpunt dat verspeeld werd, was tegen Utrecht 2, dat als beste team van de 1e klasse KNSB met evenveel match- en bordpunten als HSG 1 eindigde. Hoewel de geldprijzen gedeeld werden, bepaalden de weerstandspunten dat HSG 1 als nieuwe Nederlands kampioen kon worden bekroond. BIS eindigde als derde in de hoofdgroep en Alteveer was het beste team van de 2e klasse KNSB.

De B-groep (21 teams) werd gewonnen door Charlois, dat daarmee het beste Promotieklasseteam was. Overschie werd tweede en tevens winnaar van de 3e klasse KNSB. De C-groep (28 teams) werd een prooi voor de eersteklassers van Schavo. Dordrecht 2 was het beste team van de tweede klasse onderbond.

De derdeklassers van Zwijndrecht wonnen de D-groep (11 teams). Als tweede eindigde Aartswoud 3 dat daarmee de winnaar van de 4e klasse onderbond werd.
Alle eindstanden en prijswinnaars worden z.s.m. op de website van De Vogelwijk vermeld:


---