HSP COMMUNICATIE

Extra aandacht voor 200ste treinbedevaart naar Lourdes

VNB Nationale Bedevaarten organiseert per jaar meerdere bedevaarten. De bedevaart van 17 t/m 24 mei a.s. is de 200ste bedevaart die per trein wordt uitgevoerd. Ter gelegenheid hiervan en omdat er voor het eerst wordt samengewerkt met een nieuw treinbedrijf, is besloten tot de inzet van extra capaciteit. Hierdoor is er weer voldoende ruimte voor belangstellenden om deel te nemen. Pelgrims voor wie een bedevaart op deze korte termijn financieel moeilijk te realiseren is kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage.

Tijdens de mei bedevaart wordt er al jaren met twee speciale treinen gereden. In het verleden leverde NS de rijtuigen hiervoor. Sinds enkele maanden is TTC BV (The Train Company) in onderhandeling met NS over de overname van een deel van het wagenpark. De 200ste bedevaart per trein van VNB is één van de eerste reizen die door TTC worden uitgevoerd en naar wij hopen het begin van een voorspoedige samenwerking. Vanwege deze jubileumrit en omdat TTC deze mogelijkheid bood is besloten om extra rijtuigen in te zetten. Tevens kan VNB op aanvraag pelgrims tegemoet komen voor wie de kosten op deze korte termijn bezwaarlijk zijn. Informeer naar de voorwaarden bij VNB (073) 681 81 11.
Deelname is mogelijk voor alle belangstellenden, ook voor mensen die specifieke zorg of medische begeleiding nodig hebben. Het programma van de bedevaartreizen is een afgewogen mix van op bedevaart zijn en ontspanning. Ook een bedevaart kent vrije tijd om pelgrims de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en om alle ervaringen een plaats te geven.

VNB Nationale Bedevaarten organiseert al sinds 1883 bedevaarten naar Lourdes. In het begin uitsluitend per trein en sinds 1949 ook per vliegtuig. Inmiddels worden jaarlijks een vijftiental reizen aangeboden, naar keuze per trein, vliegtuig of bus met inmiddels meer dan 7.000 deelnemers. In mei 2003 vindt alweer de 200ste treinreis plaats, voorwaar een unieke gebeurtenis voor de VNB. Extra uniek is dat deze jubileumreis wordt uitgevoerd met een nieuwe speler op de markt, TTC bv uit Utrecht. Dankzij dit nieuwe initiatief is het mogelijk geworden om deze jubileumreis uit te voeren.


---