ARTIFEX CULTUREEL ORGANISATIEBUREAU

Yamato: Drummers uit Japan

Zaterdag 17 mei en maandag 19 mei 2003

Enige jaren geleden introduceerde men Japans slagwerk in het Westen. Yamato is een slagwerkgezelschap, dat sinds de oprichting in 1993, wereldwijd met veel succes optreedt. De oorsprong van het Japans slagwerk ligt in het gebruik van trommels bij festiviteiten en religieuze ceremonies. In oorlogstijden dienden zij tevens als communicatiemiddel. De musici van Yamato bespelen een diversiteit aan trommels, waarvan sommige zelfs manshoog zijn. Dit maakt een intensiteit van slagen en klankrijkdom mogelijk, die varieert van hard en dynamisch tot zacht en subtiel. Naast een groot ritmegevoel stelt het bespelen van de trommels met soms polsdikke stokken zware fysieke eisen aan de musici. U bent uitgenodigd zich te laten meeslepen door de ritmische klanken van deze Japanse slagwerkers!

a. Zaterdag 17 mei, Den Haag.

Voor het diner kunt u kiezen uit Restaurant Stout of een Japans diner in Restaurant Shirasagi of Restaurant Cascade waarna u wandelt naar het Lucent Danstheater. Tijden: 17.00 - ca. 22.30 uur.

Prijs Stout: ¬ 82,50. Prijs Shirasagi ¬ 85,-. Prijs Cascade ¬ 75,-.

b. Maandag 19 mei, Amsterdam.

Men serveert het diner in Restaurant De Kas. Een bus rijdt u naar Carri en na afloop terug naar De Kas. Tijden: 17.00 - ca. 22.30 uur. Prijs: ¬ 99,50.

Indien u zich voor een van deze arrangementen wilt aanmelden, kunt u ons een email sturen met het aantal deelnemers, uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Na ontvangst van uw betaling op giro 617780 of bank 49.58.41.315 (t.n.v. Artifex Travel, Herengracht 342 te Amsterdam) zenden wij u per omgaande een schriftelijke bevestiging.