Korps: Utrecht, plaats: Veenendaal 28-04-2003
Open dag politie Veenendaal 17 mei
Politie Veenendaal houdt open huis.

Kijkje achter de schermen

Zaterdag 17 mei is dé kans om achter de schermen bij de politie te kijken. Tussen 11.00 16.00 uur opent de politie de deuren van het nieuwe districtsbureau in Veenendaal voor alle bewoners van district Heuvelrug. In en rondom dit bureau vinden deze dag tal van activiteiten en demonstraties plaats.

Rondleidingen en spectaculaire demonstraties

Tijdens de Open Dag worden continue rondleidingen gegeven door het bureau en het arrestantencomplex. Verder zijn er spectaculaire demonstraties van een speciale eenheid van politie en zal onder andere politie te paard haar kundigheden vertonen.

Bezienswaardigheden

Ook vingerafdrukken laten nemen of een alcoholtest ondergaan behoort tot de mogelijkheden. Bekijk verder het wagenpark van de politie, zoals de politiemotoren, de noodhulpvoertuigen, de arrestantenbus en het unieke videovoertuig van de Mobiele Eenheid. Daarnaast zijn er diverse kramen waar allerlei informatie te vinden is over werken bij de politie, werkwijze van de Technische Recherche en speciale onderdelen van de politie zoals Milieu, Verkeer en de Veldpolitie.

Muzikale omlijsting

Bovendien omlijst de politiekapel de open dag op muzikale wijze en loopt er wel een héél `bijzondere agent` rond .....

Begin - einde
De open dag wordt gehouden op zaterdag 17 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur in en om het politiebureau aan het Boompjesgoed 12 in Veenendaal. Bezoekers worden geadviseerd met het openbaar vervoer, de fiets of te voet te komen om zoveel mogelijk parkeeroverlast te voorkomen.