Amsterdam Oud Zuid


Fietsexcursie "de schatten van de binnentuinen"

In de Commissie Ruimtelijke Ordening en Wonen zal dit voorjaar een rapport met betrekking tot de inventarisatie gegevens van binnentuinen worden gepresenteerd. Ter voorbereiding van dit rapport organiseert de fractie van GroenLinks de fietsexcursie "de schatten van binnentuinen".

Datum: zaterdag 17 mei 2003
Start: 10:45 uur, Stadsdeelkantoor Karel du Jardinstraat Einde: 15:00 uur, Hoogte Kadijk: dakterras
Plan nu alvast een fiets voor de 17e mei!

Ontdekkingstocht
Bewoners in de Pijp houden van groen en willen dat zoveel mogelijk behouden en uitbreiden. Binnentuinen van de Pijp herbergen een schat aan groene kansen. Het plan is deze te verkennen. ER zullen vier binnentuinen worden bezocht, waarvan er drie tot binnentuin ontwikkeld zijn en één in wording is. Het laatste bezoekadres ligt buiten het stadsdeel en dient als ultiem voorbeeld. De te bezoeken binnentuinen bevinden zich op de begane grond of op het dak. Aangezien de excursie een ontdekkingstocht is, bevindt zich op elke locatie een deel van de sleutel tot het succes voor het realiseren en in stand houden van groene binnentuinen. Het raadslid dat de onderdelen passend in elkaar zet wordt beloond met een binnentuintrofee!

Centraal thema excursie
Realisatie en beheer van groene binnentuinen op de begane grond en op het dak.

Tijdens de excursie kunnen de deelnemers inspiratie opdoen voor de aanstaande beleidsvorming.

Voor en door wie?

Organisatie: fractie GroenLinks Oud Zuid
Genodigden: alle leden van de raadscommissies ORV, ROW; wethouder ruimtelijke ordening: Emile Jaensch, wethouder openbare ruimte en groenvoorziening: Joep Blaas en wethouder milieu en water en groenbeleid: Laurien van den Hoven; Ambtenaren project binnentuinen. Buurtbewoners zijn welkom om aan de excursie deel te nemen!