Gemeente Abcoude


Nieuwsberichten

24/04/2003
Spectaculaire opening Piet Mondriaangebouw
.

Op zaterdag 17 en zondag 18 mei aanstaande zal het feest zijn in Abcoude. Dan opent de nieuwe multifunctionele accommodatie (Piet Mondriaangebouw) haar deuren voor alle mensen uit Abcoude en Baambrugge.

Op 17 mei zorgen de leerlingen van de Piet Mondriaanschool voor een waar spektakel, waarmee de MFA geopend zal worden. Onder de bezielende en bovendien professionele leiding van een aantal enthousiaste ouders van de school zal er op unieke wijze een legende verteld worden over de MFA.
Geheel in de stijl van het nieuwe gebouw, waarin zowel de school als creatieve en culturele instellingen een plaats krijgen, zullen ook een aantal verenigingen uit Abcoude en Baambrugge een onderdeel vormen van dit spektakel. De Harmonie, een aantal blokfluitleerlingen van Anne Kewitsch, de balletschool van Bernadette Robertson en het Creatoonkoor zullen samen met de leerlingen van de Piet Mondriaanschool een heel bijzondere theatervoorstelling laten zien. Het gebouw zal optimaal gebruikt worden en geheel omgetoverd worden tot mysterieus woud of uitbundige feestzaal.
De toegang is helaas beperkt. Eventueel kunt u nog een kaartje bemachtigen op 14 mei a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur in de bibliotheek.

Op 18 mei krijgen alle inwoners van Abcoude en Baambrugge de gelegenheid om te zien en te horen wat er zoal aan creatieve, culturele en andere instellingen te vinden is in onze dorpen. In het Piet Mondriaangebouw zal een doorlopend beeld gegeven worden van de diverse dans-, muziek-, en andere verenigingen. Ook de naschoolse opvang en de bibliotheek zijn te bezichtigen. U kunt zelf lessen volgen, of alleen kijken. Er is een rad van avontuur, de winnaar van de gedichtenwedstrijd die door de bibliotheek werd uitgeschreven, zal bekend worden gemaakt, enz. enz. Dit is dé dag om even langs te lopen!
De Uitmarkt is gratis, maar neemt u wel geld mee voor de consumpties en de loten die verkocht gaan worden. Er zijn mooie prijzen te winnen. Tot ziens op 18 mei a.s.

(tekst: organisatie opening MFA)