Gemeente Zevenaar

Opzonnen in Zonnemaat

Op zaterdag 17 mei 2003, wordt voor de 5^e maal een opruimactie georganiseerd in de wijk Zonnemaat.
De organisatie is dit jaar in handen van de wijkvereniging Zonnemaat. Zij worden bijgestaan door de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Zevenaar, diverse buurtcontactpersonen, -preventiemedewerkers, politie, leerlingen van basisscholen, de reinigingsdienst van de gemeente Zevenaar en de woningstichtingen A.S.W.Z. en S.V.Z.

Onder het motto Opzonnen in Zonnemaat zal de woonwijk zoveel mogelijk van zwerfvuil ontdaan worden. Bovendien bestaat de mogelijkheid overhangend groen langs de trottoirs te snoeien en dit door de gemeente te laten afvoeren. Het is dus niet de bedoeling dat er puin, sloop en bouwafval of gerooide bomen aan de stoep worden gezet. Alleen zwerfvuil en snoeihout van overhangend groen op uw trottoir dus niet uit uw tuin kan ter verwijdering worden aangeboden.

Elke bewoner van Zonnemaat kan deze dag een steentje bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid, de veiligheid en het woongenot in de wijk. Vanaf 8.45 uur kunt u zich melden bij De Maatjes aan de Kardinaal de Jongstraat 4.
De actie wordt om 09.30 uur geopend worden door wethouder L. Jansen en om 12.30 uur afgesloten door wethouder N. Wiendels. Voor koffie, thee, frisdrank en een broodje wordt gezorgd. Voor iedereen die meedoet is er tevens een leuke verrassing. Deze attenties zijn beschikbaar gesteld door de beide woningstichtingen en de afdeling Wijkbeheer van de gemeente.

Wilt U ook daadwerkelijk mee helpen om de veiligheid en leefbaarheid in Zonnemaat te vergroten dan bent u van harte welkom in een zeer actieve club buurtcontactpersonen en preventiemedewerkers.
- U kunt zich opgeven als medewerker bij de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Zevenaar (Melinda vd. Bunt tel: 595533 )
- U kunt zich aanmelden als lid van de wijkvereniging Zonnemaat, bij Ylonka Dijks, voorzitter van de wijkvereniging (tel: 334169).
- Jan Ekkel is Gebiedsagent voor de woonwijken Zonnemaat, Methen en Heerenmäten. Spreekuur: elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.45 uur in het wijkcentrum de Maatjes te Zevenaar.