Digitale Gemeente Houten

Ars Peintura-leden exposeren in Gemeentetoren Oude Dorp.

dinsdag 6 mei 2003 - Bron: Ars Peintura

Zaterdag 17 mei is in de Gemeentetoren in het Oude Dorp werk te zien van Angelique van Maanen en Joop Peters. Zij zijn beide lid van de Houtense teken-en schildervereniging Ars Peintura. De toren is open van 10.00 tot 16.00 uur

Angelique van Maanen tekent en schildert onder haar meisjes naam Huisman. Sinds 1985 is zij actief lid van Ars Peintura, en heeft veel plezier in het tekenen en schilderen van realistisch en surrealistisch werk met divers materiaal zoals olieverf, aquarel, pastelkrijt, inkt en houtskool. Zij heeft tot tevredenheid van verschillende opdrachtgevers werk geleverd in de vorm van kinderportretjes in pastelkrijt, of de zeilboot in aquarel,en een groter, in olieverf uitgevoerd, Egyptisch werkstuk. De laatste tijd is zij ook bezig met het boetseren in klei en was, en werkt ze met speksteen.

Joop Peters heeft altijd veel belangstelling gehad voor tekenen en schilderen, misschien mede door zijn grootvader (van moederszijde), die amateur kunstschilder was.In de jaren `80 heeft hij een avondopleiding gedaan bij Artibus te Utrecht in aquarelleren. Hij tekent en schildert in gemengde techniek en ontwikkelt zichzelf om vanuit een realistisch-naturalistische achtergrond zich nu meer bezig te houden met losser, ruimtelijker en abstracter werk.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).