Gemeente Utrecht

Zuid Actief

Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen in wijk Zuid

Op zaterdag 17 mei aanstaande werken vrijwilligers op verschillende locaties in wijk Zuid aan het opknappen van de buurt. Daarnaast zijn er nog verschillende feestelijke activiteiten. Deze dag begint om 9.30 met een ontvangst bij bouwspeeltuin De Kameleon, Verlengde Hoogravenseweg 2 in Utrecht. Een half uur later vertrekken de vrijwilligers naar hun projecten.

De activiteiten variëren van auto's wassen tot een groots kinderfeest, van schoonmaken tot klussen in het buurthuis en van de aanleg van een jeu de boulesbaan tot het verplaatsen van grote, betonnen tafeltennistafels.

Meer vrijwilligers welkom
Medewerkers van Rabobank Capabel Nederland gaan op deze dag vrijwilligerswerk doen in wijk Zuid. Meer vrijwilligers zijn van harte welkom, zowel wijkbewoners als mensen van buiten de wijk. Voor de lunch wordt gezorgd. U kunt meer informatie krijgen of zich aanmelden bij Iris Koningstein, Wijkbureau Zuid, telefoon (030) 286 39 70.

Overzicht van de activiteiten

- Auto's wassen
's Ochtends kunt u bij bouwspeeltuin De Kameleon uw auto laten wassen door kinderen uit de wijk. Hiermee willen ze geld verdienen om van de zomer met elkaar op kamp te kunnen gaan, onder begeleiding van het kinderwerk.


- Voetbaltoernooi voor jongeren.
Het sportjongerenwerk organiseert 's middags in het Liesbospark een voetbaltoernooi voor jongeren. Aanmelden en informatie bij de bouwspeeltuin De Kameleon, telefoon (030) 288 13 04.


- Jeu de boulesbaan
Belangenvereniging Tolsteeg legt, samen met vrijwilligers, een jeu de boulesbaan aan op het Tolsteegplansoen. Aansluitend vieren zij hun jaarlijkse buurtfeest.


- Tafeltennistafels verplaatsen
Met behulp van een grote kraanwagen worden een paar betonnen tafeltennistafels uit `het Rietveldbuurtje´ verplaatst naar schoolpleinen, waar ze meer gebruikt gaan worden.


- Buurthuis ´De Tol´.
Vrijwilligers knappen de zolder op van het buurthuis ´De Tol´.
- Terrassen aanleggen
Aan de achterzijde van de IJsselsteinlaan 1-15 laten de vrijwilligers zien hoe je een terras aanlegt. De demonstratie is van 10.30 tot 12.00 uur, in de tuin van één van de bewoners. Voor buurtbewoners die hier niet bij kunnen zijn, wordt een demonstratievideo gemaakt.


- Veegactie en plantjes planten
´s Ochtends wordt er geveegd en opgeruimd in winkelcentrum ´t Goylaan, ´s middags worden er plantjes geplant bij de bomen.


- Kinderfeest
Bouwspeeltuin Fort Luna, Oude Liesbosweg 40, organiseert voor kinderen van 4 t/m 13 jaar een Internationaal Kinderfeest, met als thema: landen rond de Middellandse Zee. Tussen 11.00 en 15.00 uur is hier van alles te doen: pizza's bakken, dansen, knutselen, spelletjes, Marokkaans theehuis, hapjes en limonade en nog veel meer. De toegang is gratis.


- Schoonmaakactie speeltuin ´t Raafje
Buurtbewoners maken 's ochtends de speeltuin ´t Raafje schoon. Deze speeltuin bevindt zich op de hoek van de Abraham Keerstraat met Verlengde Hoogravenseweg.

Noot voor de media:
U bent op deze dag van harte welkom bij de verschillende projecten. Als u wilt weten wanneer en waar de kraanwagen de tafeltennistafels zal verplaatsen, dan kunt u zich voor 15 mei melden bij Eeke Anne de Ruig, e-mail: e.a.de.ruig@utrecht.nl.